el judici de Pamplona

L'expresident del Granada Enrique Pina va alertar sobre les sospites de manipulació

«Havia sentit que l'Osasuna s'estava movent per garantir la seva permanència a Primera Divisió», diu l'exdirigent davant del jutge

GRAFCAV2462. PAMPLONA, 10/02/2020.- El exjugador de Osasuna Sisinio González Martínez, Sisi, llega al Palacio de Justicia de Navarra donde este lunes declara como testigo en el juicio por presunto amaño de partidos de fútbol. EFE/ Jesús Diges

GRAFCAV2462. PAMPLONA, 10/02/2020.- El exjugador de Osasuna Sisinio González Martínez, Sisi, llega al Palacio de Justicia de Navarra donde este lunes declara como testigo en el juicio por presunto amaño de partidos de fútbol. EFE/ Jesús Diges / Jesús Diges (EFE)

1
Es llegeix en minuts

L’expresident del Granada Enrique Pina va posar en coneixement del president de LaLiga, Javier Tebas, les seves sospites sobre possibles manipulacions per part de l’Osasuna en la temporada 2013-2014 i ha assegurat que l’exjugador bètic, Antonio Amaya, li va dir que ell no tenia constància de primes per condicionar resultats.

Pina ha declarat aquest dilluns com a testimoni en el judici contra sis exdirectius de l’Osasuna, tres exjugadors del Betis i dos agents immobiliaris acusats de delictes d’apropiació indeguda, societaris, falsedat en document mercantil, falsificació dels comptes anuals i corrupció esportiva per la presumpta manipulació de partits.

En la seva declaració, ha indicat que va posar en coneixement del president de LaLiga que «havia sentit que l’Osasuna s’estava movent per garantir la seva permanència a Primera Divisió», i que el seu informador principal era el seu director esportiu, Juan Carlos Cordero, que li va dir que aquestes manipulacions «sempre es fan a través de la fundació».

Més declaracions

També s’ha referit a una reunió personal que va mantenir amb un dels exjugadors del Betis acusats i amb qui mantenia amistat, Antonio Amaya, en què aquest li va dir «des del primer moment» que «no havia rebut cap oferta ni havia parlat amb cap company» sobre possibles manipulacions. «El que sí que em va dir és que l’equip estava malament», ha afegit.

Notícies relacionades

L’expresident del Granada ha assegurat que va provar «per tots els mitjans» evitar que es produïssin manipulacions, posant-se en contacte amb Tebas perquè això s’investigués i «que els partits fossin normals».

«El que no podia ser és que ens estiguéssim jugant la permanència i que per una situació així descendíssim nosaltres i un equip que fes això se’n deslliurés», ha manifestat molest.