decisió oficial

La final de la Libertadores es trasllada al Perú

La crisi social que es viu a Xile obliga a traslladar el partit entre el Flamengo i el River Plate a Lima

estadiomonumental

estadiomonumental

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lima acollirà el 23 de novembre la final única de la Copa Libertadores 2019 entre Flamengo i River Plate, segons va anunciar aquest dimarts la Confederació Sud-Americana de Futbol (Conmebol), que va descartar Santiago de Xile per la crisi social que impera en aquest país des del 18 d’octubre.

La decisió es va produir després de més de sis hores de reunió entre els presidents dels dos equips i de les federacions de futbol del Brasil, l’Argentina i Xile, a la seu de la Conmebol que ha explicat el canvi de seu atenent a «noves circumstàncies de força major i d’ordre públic» que «acuradament analitzades i avaluades considerant la seguretat dels jugadors, el públic i les delegacions, van motivar la decisió de portar» la Copa Libertadores a Lima.

El Monumental de Lima

«L’elecció del nou escenari es recolza en l’oferiment del Govern del Perú, i en les garanties de seguretat que ha donat», va afegir el comunicat. El partit es disputarà a l’estadi Monumental de Lima amb un aforament de 80.093.

Notícies relacionades

La Conmebol va explicar que la «decisió va ser consensuada amb els presidents de Flamengo i River, de les associacions de l’Argentina, el Brasil i Xile i es va sustentar així mateix en la política de realitzar cada una de les finals úniques en diferents països.

«Conmebol agraeix vivament al Govern de Xile l’activa col·laboració que van prestar les diverses reparticions públiques per a la correcta organització de la Final Única» de la Libertadores 2019. «Desitgem al poble xilè i les seves autoritats pau i bona voluntat», finalitza el comunicat. Lima era al principi la seu per a la final de la Sud-Americana d’aquest any, que finalment es va traslladar a Asunción per a aquest dissabte, a causa de qüestions organitzatives.