sense acord

Les futbolistes faran vaga el cap de setmana del 16 i 17 de novembre

Fracassa l'acte de mediació que s'ha celebrat a l'AVENC sense la presència del Barça

huelga-futbolistas

huelga-futbolistas

2
Es llegeix en minuts

Les futbolistes espanyoles faran vaga en la jornada de Lliga que se celebra el cap de setmana del 16 i 17 de novembre després que aquest dilluns hagi acabat sense acord l’acte de mediació que ha tingut lloc a l’AVENC (Servei Interestatal de Mediació i Arbitratge), on han acudit totes les parts afectades. A més dels tres sindicats (AFE, Futbolistes ON i UGT), també hi ha assistit l’Associació de Clubs Femenins (ACFF) i el CD Tacón, entitat que no forma part de l’associació, igual com l’Athletic com a convidat. El FC Barcelona ha sigut l’únic absent.

La vaga, en senyal de protesta davant de la falta d’acord en la negociació del conveni col·lectiu, que encara no existeix, es durà a terme en la novena jornada de la Primera Divisió Iberdrola, després de l’aturada per compromisos internacionals. La gerenta del sindicat Futbolistas.ON, Tamara Ramos, assegura que la patronal «no va oferir res per negociar» i va anunciar: «Firmarem ara mateix la convocatòria de vaga per a la jornada número nou».

Versió de la patronal

Per la seva banda, Rubén Alcaíno, president de l’ACFF i directiu del Saragossa Femení, va assegurar que «l’evolució del futbol femení és notable» per la qual cosa «no entén» la raó de les peticions en aquest moment. «Es vol que la professionalització arribi en els pròxims anys, però no es pot oblidar que per sobre de la Lliga del futbol femení, l’ACB i la Segona Divisió masculina són les que estarien amb millors condicions salarials de qualsevol altra disciplina masculina o femenina».

«Hem sigut els primers a apostar pel futbol femení molt abans de l’arribada de molts sindicats. Primer les jugadores, després els clubs, així que no entenem aquesta pujada exponencial inassumible per a molts dels clubs», va afirmar. No obstant, perTamara Ramos l’oferta del sindicat de futbolistes de rebaixar en un 75% les seves peticions és «una línia vermella» que no poden creuar, raó per la qual es mantenen en la decisió de convocar la vaga, ja que «no complir aquesta convocatòria de vaga seria una traïció a les futbolistes».

Més opinions

Notícies relacionades

Per Juanjo Martínez, president de Futbolistes ON, «els homes no tenen aquesta parcialitat», una cosa que «no es pot permetre per a l’elit del futbol femení de Primera Divisió que estigui a mitja jornada». «Ho hem intentat tot i més per arribar a una possible solució, si l’ACFF no fan passos per a això hem de donar tota la força possible a les jugadores que ens estan demanant una mesura que permeti firmar el conveni», va afegir.

La part sindical demana 16.000 euros al 75%, que correspon a 12.000 euros, «mentre que l’associació n’ofereix 16.000 al 50% mínim, que correspon a 8.000 euros», va assegurar a Efe Rubén Alcaíno. Sent així, malgrat que en cap club totes les jugadores estan amb el mínim, la jugadora que menys guanyaria a la Primera Divisió rebria 8.000 euros en la proposta de l’ACFF i 12.000 euros segons el sindicat.