L'equip de Lopetegui, menys rodat i ple de cares noves, s'imposa a un conjunt blanc-i-blau sense idees

zentauroepp49484324 graf7891  cornell  el prat  18 08 2019   el delantero espa o190818212126

zentauroepp49484324 graf7891 cornell el prat 18 08 2019 el delantero espa o190818212126 / Quique Garcia

3
Rafael Tapounet

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

La decepció és el preu que es paga per la il·lusió. Felices se les prometia l’espanyolisme davant de l’estrena de lliga després d’una pretemporada esperançadora en què el conjunt blanc-i-blau havia comptat els seus partits per victòries. Però la visita del Sevilla va baixar a la Terra l’equip de David Gallego, que es va veure incapaç de trobar el seu futbol davant un equip menys rodat i ple de cares noves (set dels 11 titulars han arribat al Sánchez Pizjuán al mercat estiuenc) que, tot i així, va mostrar una claredat d’idees més gran i es va emportar els tres punts de l’RCDE Stadium (0-2).

Havia advertit Gallego en la prèvia que el seu equip s’havia de preparar per renunciar al protagonisme amb la pilota que havia tingut en els partits europeus. No s’equivocava. La ben treballada pressió del Sevilla va obligar els blanc-i-blaus gairebé des del principi a aparcar el pla del toc i la possessió i optar pel joc directe, sempre buscant Ferreyra, una estratègia que els centrals de l’equip andalús van poder defensar sense gaires problemes.

Tampoc als homes de Lopetegui se’ls veia del tot còmodes sobre la gespa, però l’activació ofensiva més gran dels laterals, Navas i Reguilón, que superaven una vegada i una altra els blanc-i-blaus, els permetia arribar amb una mica més de claredat a l’àrea defensada per Diego López, lloc en què la falta d’entesa entre Nolito i Luuk de Jong acabava condemnant tots els intents del Sevilla.

Els millors minuts

Els futbolistes amb més talent individual de l’Espanyol, Melendo i Vargas, amb prou feines es van deixar veure fins que, aprofitant una pausa per a hidratar-se en el minut 25, Gallego va fer algunes correccions als seus jugadors. A partir d’allà van arribar els millors minuts de l’equip local a la primera part, però la producció ofensiva, reduïda a un parell de xuts llunyans, va continuar sent escassa.

I com sol passar, quan l’Espanyol creia haver domat un partit que ja s’encaminava al descans, va arribar el gol visitant, en una acció en la qual Diego López va treure una mà prodigiosa per desbaratar una rematada a boca de canó de De Jong després d’un exquisit centre de Navas, però amb tan mala fortuna que la pilota va acabar estavellant-se al travesser i va arribar al peu de Reguilón, que només la va haver d’empènyer a la xarxa.

Sense reacció

El gol va provar al conjunt blanc-i-blau com un cop a la cara amb una tovallola molla. La reacció que l’afició periquita esperava després del descans no es va arribar a produir i només la decisió de Martínez Munuera de decretar penal en una acció confusa en la qual Ferreyra i Diego Carlos van caure a terra va excitar els ànims de l’afició local. Però el goig va durar poc, perquè el VAR es va encarregar de rectificar el col·legiat valencià.

El desengany va acabar de desinflar l’Espanyol, que es veia incapaç d’enllaçar quatre o cinc passades i en el qual només Matías Vargas donava senyals de tenir algun llum encès. Ni tan sols l’entrada de Darder per un espès Víctor Sánchez va canviar el panorama, de manera que Gallego va fer entrar el central Calero per un davanter (Ferreyra) per intentar almenys aprofitar alguna jugada a pilota aturada.

No hi va haver ocasió. I no només això. Ni amb tres centrals van saber els blanc-i-blaus defensar una a priori innòcua sacada de banda que en el minut 86 va deixar Nolito dins de l’àrea davant Naldo i Diego López. El davanter de Sanlúcar va resoldre amb brillantor i va posar el definitiu 0-2 al marcador, consumant així la primera derrota blanc-i-blava en aquest curs. Dijous, més Lliga Europa.