POLÈMICA A HOLANDA

¿Cruyff és més important que Pelé o Maradona?

El videojoc FIFA 19 situa l'holandès amb una posició menor que als llatinoamericans i els seus compatriotes s'enfurismen

cruyff

cruyff

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

L’esperit de Cruyff no morirà mai. La seva Holanda natal ha enfurismat després que el videojoc FIFA 19 el situés en el rànquing amb la puntuació de 94, mentre que altres llegendes del futbol, com Pelé o Maradona, han rebut 98 i 97 respectivament. De moment, més de 37.000 persones han firmat una petició que es presentarà a EA Sports per canviar aquesta situació. Grans personalitats del futbol holandès, com el seleccionador del país Ronald Koeman, hi han donat suport. 

Els nostàlgics de Cruyff volen dignificar la memòria del segon millor jugador del segle XX després de Pelé, segons la Federació Internacional d’Història i Estadística de Futbol (IFFHS). L’holandès va entrar l’any passat al videojoc però d’acord amb els seus seguidors, no ho va fer per la porta gran que es mereix. 

Per davant de l’exentrenador del Barcelona, hi ha Pelé amb una valoració global de 98, Maradona amb 97, Ronaldo amb 96 i té la mateixa puntuació que Yashin, Ronaldinho i Maldini. “Això no és suficient per a un jugador de la seva qualitat: “el salvador” pertany al mateix nivell de Pelé i Maradona”, afirmen des de la pàgina web de recollida de firmes impulsada pel pro d’eSports, Koen Weijland. 

Notícies relacionades

La petició ha suscitat molt enrenou a Holanda i ha rebut el suport de l’exjugador de l’Ajax, Sjaak Swart; l’exjugador holandès John Heiting; la davantera de l’ArsenalVivianne Miedema; el defensa de l’Ajax, Joël Veltman i l’exjugadora de l’Ajax, Anouk Hoogendijk. 

Weijland pretén recollir 98.000 firmes a la plataforma Change.org98.000 firmes  per presentar la seva petició a EA Sports. El FIFA 20 no s’estrena fins al27 d’octubre a PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Un triomf per al futbol holandès: Virgil van Dijk ocuparà la portada de l’Edició Champions, mentre que l’estàndard és per al belga Eden Hazard, del Reial Madrid.