‘Projectant el futur’

Dissenyar i imprimir una peça industrial en 3D, des de l’aula

L’Institut Esteve Terradas ha posat en marxa un projecte guardonat per CaixaBank Dualitza perquè els alumnes de cicles formatius aprenguin en un context de treball real

Dissenyar i imprimir una peça industrial en 3D, des de l’aula
1
Es llegeix en minuts

L’Institut Esteve Terradas treballa cada curs en diferents projectes amb empreses, entitats i instituts, ja sigui a nivell nacional (del Ministeri d’Educació i FP), comarcals (com els projectes de la Fundació BCN FP) o locals (amb l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat).

Aquest any, el centre destaca un projecte guardonat per CaixaBank Dualitza denominat ‘Projectant el futur’. En aquest projecte participen els alumnes de dos cicles formatius de l’institut: Programació de la Producció en Fabricació Mecànica i Mecanització i el curs d’especialització de Digitalització del Manteniment Industrial. A més, en aquest projecte col·laboren l’empresa Viladesing Engineering i l’entitat Citilab.

«En poques paraules, podríem dir que el projecte per si sol consisteix que l’alumnat rebi una formació en metodologia ABP i com es treballa en el desenvolupament d’un projecte industrial, per posteriorment redissenyar una peça i llançar un prototip mitjançant impressores 3D, expliquen des de l’Institut Esteve Terradas.

Repartiment de tasques

Notícies relacionades

L’alumnat del cicle formatiu de grau superior realitza el disseny d’una peça industrial, el del curs d’especialització fa un ‘workflow’ d’impressió mitjançant unes ulleres de realitat mixta i l’alumnat de grau mitjà l’imprimeix amb la tecnologia 3D i amb el suport de les ulleres de realitat mixta.

«Gràcies al suport de CaixaBank Dualitza ha sigut possible la realització d’aquesta iniciativa, en la qual l’alumnat treballa en un projecte real, es forma i ajuda a la formació de companys i companyes», conclouen des de l’institut.