Gestió avançada dels recursos hídrics

L’Escola de l’Aigua, un referent en la formació i el desenvolupament professional i sectorial

Els programes de formació del centre educatiu d’Agbar s’imparteixen en col·laboració amb prestigioses universitats

L’Escola de l’Aigua, un referent en la formació i el desenvolupament professional i sectorial
2
Es llegeix en minuts

En un context marcat per l’emergència climàtica, la digitalització i la transformació contínua de les organitzacions, tenir el talent més preparat permet afrontar millor els desafiaments. L’aprenentatge continu es converteix en una cosa essencial davant la necessitat tant d’incrementar les competències (‘upskilling’) dels professionals com de reinventar habilitats per donar resposta a les necessitats emergents (‘reskilling’).

L’Escola de l’Aigua és la institució d’Agbar dedicada a compartir tot el coneixement i experiència amb les persones que volen contribuir des de la seva excel·lència professional a la gestió avançada i sostenible de l’aigua. A més, dissenya i acompanya en l’elaboració de plans de formació específics per a les empreses del sector, proporcionant itineraris formatius especialitzats per al desenvolupament continu del talent. 

Excel·lència professional

Els programes de formació superior de l’Escola de l’Aigua s’imparteixen en col·laboració amb diferents prestigioses universitats espanyoles i iberoamericanes, com la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), la Universitat Alfonso Ibáñez de Chile (UAI) o la Universitat Jorge Tadeo Lozano a Colòmbia (UTADEO).

El màster en Tecnologia i Gestió de l’Aigua, referent en el sector, és un itinerari de formació per a perfils tècnics i gerencials, que té com a principal objectiu dotar els participants d’una visió integral de la gestió del cicle urbà de l’aigua i de les competències directives per a la presa de decisions estratègiques en empreses i organismes operadors d’aigua. 

El nou postgrau de Desenvolupament Directiu en Negocis Sostenibles, dissenyat per l’Escola de l’Aigua d’Agbar i la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management (UPF-BSM), aporta les competències necessàries per integrar una dimensió sostenible al creixement empresarial. En efecte, lideratge i sostenibilitat són dos conceptes que, cada vegada amb més freqüència, van de la mà a l’hora de gestionar tota mena d’organitzacions, sobretot en l’actual Transició Verda. 

És a través de tots aquests programes que pren forma el propòsit de l’Escola: ser una institució al servei del concert global per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, facilitant una mirada global i oberta al món, desenvolupant el talent expert i capacitant les noves generacions de professionals per aconseguir una gestió intel·ligent de l’aigua i el canvi de mentalitat que garanteixi un futur sostenible per a tots.

Impacte positiu

impacte positiu. Arran d’aquesta visió, l’objectiu de l’empresa no pot ser exclusivament econòmic, sinó que han de confluir dues aportacions addicionals: la devolució de valor a la societat en la qual s’emmarcaria la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l’empresa i el compromís amb la cura i regeneració del medi ambient.

Notícies relacionades

A més, en aquest context cobra una especial importància dotar els futurs líders empresarials dels necessaris coneixements per aprofundir en les bases d’una visió estratègica i una innovació orientades a la sostenibilitat i a la generació de solucions radicals noves, i dissenyar models d’anàlisis eficients i plans d’acció per a la Transició Verda.

L’aprenentatge de totes aquestes competències es complementa amb les eines per adaptar les operatives de l’empresa a l’Agenda 2030 i als ODS que, a tall de full de ruta global, marca el camí a seguir per aconseguir la neutralitat d’emissions i revertir el canvi climàtic, amb una mirada internacional.

Temes:

Apunts