11.000 euros per dormir: la NASA busca candidats

  • Les persones elegides per a l’estudi hauran de passar gairebé dos mesos al llit

11.000 euros per dormir: la NASA busca candidats
1
Es llegeix en minuts

La NASA realitza juntament amb el Centre d’Investigació de Medicina Aeroespacial Envihab del Centre Aeroespacial Alemany (DLR) un estudi per saber quins efectes té la microgravetat en l’organisme de les persones. I, per a això, ha fet públic un anunci en el qual busca voluntaris per a un ‘treball’ de somni, en el qual els participants han de realitzar totes les seves tasques quotidianes des del llit durant dos mesos a canvi d’un gens menyspreable sou d’11.000 euros.

L’objectiu que persegueix l’agència espacial nord-americana és la de continuar estudiant la resposta del cos humà al passar diverses setmanes postrat en situacions d’ingravidesa.

Bona salut

Les qualitats que ha de reunir la persona per poder ser voluntari en aquest estudi és tenir més de 14 anys i menys de 55, tenir bona salut, no fumar, fer més d’1,53 metres i menys d’1,90 i tenir un índex de massa corporal d’entre 19 i 30 quilos per metre quadrat.

També cal saber alemany, ja que l’experiment es realitza a la ciutat alemanya de Colònia, i estar disposat a desplaçar-se a l’esmentada localitat durant el temps que duri la investigació, segons ha publicat el Centre Aeroespacial Alemany.

Tres mesos en total

Notícies relacionades

Les persones que resultin escollides han de viatjar a Colònia 15 dies abans que s’iniciï l’experiment per preparar-se. I, després de concloure l’estudi, s’han de quedar allà 15 dies més. Durant l’estudi, els voluntaris hauran d’estar 59 dies postrats en un llit que tindrà una elevació de sis graus a la zona dels peus perquè els líquids pugin al cap. Un altre exercici serà el de passar 30 minuts en un llit centrífug amb el qual se simula la gravetat artificial.

Per inscriure’s com a voluntari en l’estudi, cal enviar un correu electrònic a l’adreça probanden@dlr.de amb el nom i cognoms del candidat.

Temes:

NASA Voluntaris