Mudances en el setè art

Austràlia, el nou Hollywood

  • Els antípodes s’han convertit en el nou Edèn dels rodatges i la llar de moltes estrelles atretes per un paradís lliure de Covid, amb bon clima i subvencions del Govern

  • A l’altre costat del Pacífic, els espectacles de Broadway i els grans estudis han passat el forrellat, colpejats per la pandèmia

Austràlia, el nou Hollywood
9
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre els espectacles de Broadway segueixen tancats i els grans estudis de Hollywood han passat el forrellat a l’espera que millori la pandèmia als Estats Units, a l’altre costat del Pacífic, a Austràlia, proliferen els rodatges de noves pel·lícules i un grup força nombrós d’actors, fins i tot, ja s’hi han instal·lat (o van buscant mansió en aquests moments), atrets per una terra beneïda pel clima, amb paisatges i platges de pel·lícula i on els contagis per Covid brillen per la seva absència (a Califòrnia, per exemple, els casos es compten per milers i les morts, per centenars). El ferri tancament de fronteres i les estrictes quarantenes han aconseguit gairebé aniquilar els contagis a Sydney o Byron Bay (a l’estat de Nova Gal·les del Sud, al sud-est), Gold Coast (al sud de Brisbane, a l’estat de Queensland), Adelaida (sud) o la mateixa capital, Canberra (sud-oest). És el triangle d’or de les anomenades ‘produccions fugitives’.

El Govern australià, coneixedor d’aquesta immillorable campanya publicitària per al país, està aportant el seu gra de sorra i, per exemple, ha anunciat que subvencionarà amb 4,2 milions d’euros l’última superproducció que ha de rodar-se a finals d’aquest any, casualment titulada ‘Ticket to Paradise’ (‘Bitllet al paradís’), amb Julia Roberts i George Clooney com a protagonistes. Moltes de les estrelles arribades dels Estats Units han passat el confinament pertinent en hotels de luxe i amb seguretat privada. Matt Damon, un dels actors que va arribar al gener, s’ha gastat milers de dòlars en metges, neteja i guàrdies de seguretat i ha explicat en un comunicat que està decidit a mantenir a ratlla el virus i la reputació d’Austràlia com a «país afortunat» i nova meca del setè art. Aquests són els seus principals ‘platós’ i els nous llocs de residència de diverses estrelles.


SYDNEY

Natalie Portman, Christian Bale, Matt Damon, Tessa Thompson i Chris Hemsworth

El film ‘Thor 4: love and thunder’, que arribarà als cines de tot el món el 6 de maig del 2022, torna a estar dirigit i escrit pel neozelandès Taika Waititi, i presentarà Natalie Portman tornant a encarnar l’astrofísica Jane Foster, per fi Lady Thor, un dels personatges més estimats dels fans de Marvel. A més de la guanyadora de l’Oscar per ‘El cigne negre’, s’han desplaçat a Sydney Christian Bale, Chris Pratt, Matt Damon i Tessa Thompson. L’estrella de la franquícia, l’australià Chris Hemsworth, aquesta vegada serà només un personatge més (per cert, la seva dona, l’actriu espanyola Elsa Pataky, també roda a la mateixa ciutat el ‘thriller’ de Netflix ‘Interceptor’).

Seguint l’evolució del personatge del còmic, el personatge de Portman es convertirà ara en una superheroïna autèntica, ja que al nou film podrà sostenir Mjölnir, el martell del déu tro. Per això, l’actriu israeliana ha guanyat musculatura, com es pot observar en algunes fotos que s’han filtrat del rodatge.

Idris Elba i Tilda Swinton

Un any després del previst a causa de la irrupció de la pandèmia, els actors londinencs han estat rodant a finals de febrer als suburbis al nord de la ciutat ‘Three thousand years of longing’, un film escrit i dirigit per l’artífex de la saga ‘Mad Max’, George Miller. Amb un pressupost de 60 milions de dòlars, explica la història d’«una dona britànica solitària i amargada que es troba amb un geni durant un viatge a Istanbul».

Paul Mescal

Des del desembre passat el jove protagonista irlandès de la sèrie ‘Normal people’ (Amazon Prime) es troba en terres australianes després de passar els controls i revisions anti-Covid pertinents. Juntament amb Melissa Barrera, en el paper principal, protagonitza ‘Carmen’, una revisió de la famosa òpera de Bizet amb què el coreògraf francès i marit de Natalie Portman, Benjamin Millepied, s’estrena com a director (el de la gorra, a la foto).

Sacha Baron Cohen

El còmic britànic de ‘Borat’ va conèixer fa 20 anys la que des del 2010 és la seva dona i mare dels seus tres fills, l’actriu australiana Isla Fisher. La parella sembla haver-li donat l’esquena definitivament a Hollywood i ha començat una nova vida a Sidney. El matrimoni d’estrelles es va mudar temporalment per escapar de l’‘Amèrica de Trump’ –ell ha sigut amenaçat pels partidaris del MAGA (‘Make America great again’) a causa de les seves pel·lícules i les seves opinions a Twitter–, però ara ja estan mirant d’establir la seva llar «per sempre» a ‘down under’, el col·loquialisme amb què es coneix Austràlia, «a baix, a sota», «a l’hemisferi sud». La setmana passada el ‘Sydney Washington Herald’ va caçar la parella mentre visitava una mansió a l’est de la ciutat a la venda per 11 milions.




GOLD COAST

Tom Hanks

El protagonista de ‘Nàufrag’ o ‘Forrest Gump’ i la seva dona, Rita Wilson, es van contagiar de Covid-19 justament fa un any, a l’inici de la pandèmia, quan van viatjar a Austràlia per participar en les tasques de producció de la cinta biogràfica ‘Elvis’, dirigida per Baz Luhrmann (‘Moulin Rouge’ i ‘El gran Gatsby’), en què Hanks interpreta el ‘coronel’ Tom Parker, que va ser el tèrbol mànager del ‘rei del rock’. Mesos després, a finals de setembre, el rodatge es va reprendre a l’estat de Queensland. Si la cosa no es torça, el ‘biopic’ té previst estrenar-se el 5 de novembre per la Warner Bros Pictures i HBO Max. Del paper, el que menys li ha agradat a Hanks és el seu ‘pentinat’.

Julia Roberts i George Clooney

El director Ol Parker (‘Mamma Mia!’) reunirà per cinquena vegada una de les parelles més potents de Hollywood: Julia Roberts i George Clooney. La comèdia ‘Ticket to paradise’ (Universal Pictures), que començarà a rodar-se a finals d’any a Gold Coast, Brisbane i a les illes Whitsunday, versa sobre una parella divorciada que ha de viatjar junta a Bali per evitar que la seva filla es casi amb l’home equivocat. Segons ‘Variety’, el ministre Fletcher ha anunciat que la producció se subvencionarà amb 4,2 milions d’euros de la partida de 353 milions destinats a la promoció de l’estat de Queensland.

Viggo Mortensen i Colin Farrell

El novaiorquès Viggo Mortensen i l’irlandès Colin Farrell, així com l’australià Joel Edgerton, són les cares més conegudes de l’elenc de ‘Thirteen lives’, el projecte del director Ron Howard (‘Una ment meravellosa’ o ‘El codi Da Vinci’)sobre el famós rescat, el 2018, d’una dotzena de nens i el seu entrenador de futbol, que van estar atrapats durant dies en un sistema de cavitats inundades en una impenetrable i profunda cova de Tailàndia. Segons el portal ‘Deadline’, Mortensen interpretarà Richard Stanton, especialista en rescats; mentre que Farrell i Edgerton donaran vida a uns bussejadors. El Govern australià ha invertit 8,5 milions d’euros en la producció, que es roda des del març a Gold Coast. A canvi, el ministre de Comunicacions, Seguretat, Cibernètica i Arts, Paul Fletcher, espera que la pel·lícula injecti 63 milions en l’economia local, creant directament 435 llocs de treball per al rodatge.

Dwayne ‘la Roca’ Johnson

Les platges de Gold Coast, coneguda com el ‘Miami australià’, s’assemblen molt a Hawaii, on Dwayne Johnson va passar els seus primers anys. D’això, dels seus inicis en la lluita lliure abans de convertir-se en l’estrella ‘la Roca’, tracta la sèrie ‘Young Rock’ que l’NBC ha gravat a Austràlia. La primera temporada consta d’11 episodis, i va des que l’actor té 10 anys fins que arriba la universitat, passant per l’institut a Tennessee, on els companys pensaven que era un policia infiltrat, ja que als 15 anys semblava que en tingués 48. A les xarxes socials ho ha explicat amb un somriure, tot i que aquella època de la seva vida el va fer sentir molt malament. Els capítols no arribaran al seu pas per WWE, sinó als seus primers combats per 50 dòlars en mercats ambulants, graners i fires.




CANBERRA

Liam Neeson

La capital australiana ha estat fingint des de principis d’aquest any que en realitat és Washington DC, l’escenari de la pel·lícula d’acció i persecucions de cotxes ‘Blacklight’, que dirigeix Mark Williams i protagonitza Liam Neeson. El veterà actor irlandès va arribar a Sydney al novembre, ciutat on va passar la quarantena preceptiva. Els mitjans locals han xifrat que la producció ha reportat a les arques de la ciutat més d’un milió, a més de molts llocs de treball per a la ciutat.




ADELAIDE

Zac Efron

Des que l’ídol californià de ‘High school musical’ i ‘Los vigilantes de la playa’ va estrenar a Netflix ‘Con los pies en la Tierra’ –un programa de viatges i vida saludable i sostenible– res ha tornat a ser igual en la seva vida. En un d’aquells capítols va avisar els seus seguidors: necessitava un canvi d’aires, una vida més pausada i tranquil·la, així que va prendre una decisió dràstica. Va fer les maletes i va deixar enrere la bullícia de Los Angeles per instal·lar-se al país que li havia robat el cor: Austràlia. S’ha instal·lat a Byron Bay (al sud de Brisbane), on disfruta de la natura i poca gent el reconeix. Però també es mou per altres enclavaments. A Adelaide, al sud, va estar rodant al desembre ‘Gold’, un ‘thriller’ de cobdícia i supervivència sobre dos estranys que al mig del desert australià topen amb el podria ser una mina d’or.