10 coses que has de saber de Meghan Markle

  • Algunes curiositats de l’exactriu nord-americana casada amb el príncep Enric que ha posat contra les cordes Isabel II

10 coses que has de saber de Meghan Markle
5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que el 2016 l’actriu divorciada Meghan Markle (39) va iniciar la seva relació amb el príncep Enric d’Anglaterra (36), una brisa d’aire fresc es va colar pels regis finestrals de Buckingham, però des del principi la jove nord-americana va xocar amb les regles de palau de la reina Isabel II (¿a qui li pot agradar que li dictin fins i tot l’hora d’anar-se’n al llit, per exemple?). Aviat es va convertir en la protagonista dels pitjors malsons de l’anciana monarca (94 anys), que no tenia des dels temps de Lady Di, que a punt va estar de fer caure els fonaments de la institució. L’entrevista dels ducs de Sussex amb Oprah Winfrey deixa clar que la duquessa de Sussex té intenció de perpetuar el llegat de la sogra que no va arribar a conèixer.

Aquestes són les 10 coses que has de saber sobre Meghan Markle:

Es diu Rachel

Meghan, duquessa de Sussex, va néixer com Rachel Meghan Markle a Los Angeles (Califòrnia), el 4 d’agost de 1981. El seu pare és Thomas Markle, un director nord-americà de fotografia i il·luminació retirat (va rebre un Emmy pel seu treball en el programa ‘Made in Chicago’ el 1975). Meghan és fruit del seu segon matrimoni amb Doria Ragland, afroamericana, exinstructora de ioga i ara directora executiva de Loving Kindness, una empresa amb seu a Beverly Hills que es dedica a la gestió de cures per a gent gran.

A la cua en altura

Markle és el membre de la família reial britànica més baix, després d’Isabel II. Meghan fa 1,70cm i la reina, 1,62cm. El seu marit, el príncep Enric, fa 1,86, cinc centímetres menys que el seu germà Guillem, però vuit més que el seu pare, l’hereu al tron britànic, Carles d’Anglaterra.

Companya de Scarlett Johansson

Coneixem el passat com a actriu de Meghan gràcies al seu pas per la sèrie ‘Suits’, on donava vida a Rachel Zane. La sèrie, de temàtica legal, va estar en antena del 2011 al 2018. A més, va interpretar l’agent especial Amy Jessup de l’FBI en la sèrie televisiva d’intriga de ciència-ficció de Fox, ‘Fringe’. Però abans, a l’escola, va compartir classe i obra de teatre amb una de les actrius més famoses de Hollywood, Scarlett Johansson. Totes dues van fer preescolar al centre Little Red School House, la institució exclusiva favorita dels fills i filles de l’elit del món de l’espectacle de Los Angeles. L’obra infantil en la qual van coincidir es deia ‘How the Grinch stole Christmas’.

Un boja de les sabates

Meghan té una col·lecció de sabates valorada en 100.000 dòlars. Un dels accessoris fetitxe de l’exactriu són les sabates, sobretot els Jimmy Choo i els Louboutin. També la tornen boja els de Chanel, Manolo Blahnik i els d’Alexander McQueen. Mentre va representar la família reial britànica, i per raons de protocol, només podia utilitzar sabates tancades a la punta. Res de sandàlies de tires o dissenys excèntrics. Des del ‘Megxit’ del 2020 és lliure d’escollir els que li dona la gana.

Vegana al 80%

La duquessa només menja carn els caps de setmana. Entre setmana fa una dieta vegana bastant estricta –no consumeix res d’origen animal, incloent-hi ous i productes lactis–, però els caps de setmana és més flexible. Una altra curiositat de la seva dieta: li encanten les patates fregides. A la seva nevera no hi poden faltar ni l’hummus ni les pastanagues. També és una gran fan dels sucs verds, la llet d’ametlles i el púding de llavors de xia.

És feminista des de petita

Amb només 12 anys, Meghan Markle va escriure una carta al president de la multinacional Procter & Gamble, on es queixava d’un anunci de televisió que suggeria que només les dones renten plats i posen rentadores. «Em dic Meghan Markle, tinc 12 anys. Els anuncis diuen moltes coses que molta gent no nota. Sobretot en anuncis sobre fer la bugada o rentar els plats. Quan vaig veure per primera vegada aquest anunci vaig saber que calia fer-hi alguna cosa perquè estava furiosa i em vaig dir: ‘Espera un segon, ¿com pot algú dir això? ¡Escriuré una carta!’« [...] «Estimat senyor. La setmana passada al col·le vam decidir veure les notícies per a l’assignatura d’Estudis Socials. Durant els anuncis vam veure el del nou rentaplats Clear Ivory. A l’anunci es donava a entendre que les dones són les úniques que freguen els plats. Quan vaig sentir això, els nois de la meva classe van començar a dir: ‘Sí, allà és on les dones han d’estar, a la cuina’», es queixava.


Va visitar Buckingham amb 15 anys

Als 15 anys Meghan es va fer una foto al palau de Buckingham. Com a nòvia ja del príncep Enric va travessar les seves portes 21 anys després.


 

Bloguera famosa

No només va treballar com a actriu en diverses sèries. Durant un temps es va guanyar un sou fent la cal·ligrafia de casaments i esdeveniments. També tenia un famós blog anomenat ‘The Tig’ dedicat a moda i estil de vida. Allà hi abocava les seves opinions obertament. Poc abans de comprometre’s amb Enric, el 2017, el va tancar. Durant diversos anys va connectar amb dones de mig món a través d’una sèrie de temes que incloïen menjar, les seves receptes favorites, la seva filosofia sobre algunes coses com el Dia de Sant Valentí, i les seves experiències personals.

Experta en vins

A Meghan li encanta el vi. És una apassionada dels brous amb solera. Tant és així, que al seu extint blog, The Tig, li va atorgar aquest nom amb motiu d’un dels seus vins negres favorits, Tignanello.

Millors amigues

Al casament amb el príncep Enric, Meghan, que ja va estar casada amb el productor de cine Trevor Engleson (2011-2013), va convidar les seves millors –i famoses– amigues. Entre elles hi havia la tennista Serena Williams i l’actriu Priyanka Chopra. Una altra de les ‘celebreties’ assistents va ser la presentadora estrella Oprah Winfrey, amb qui s’acaba de desfogar en una polèmica entrevista a la CBS.