A Màlaga

La foto viral de Carlos Alegre: el repartidor que estudia sota un fanal a l’espera de la pròxima comanda

  • Els usuaris de Twitter es divideixen entre els que elogien la determinació del noi i els que critiquen les males condicions laborals d’empreses com Glovo

La foto viral de Carlos Alegre: el repartidor que estudia sota un fanal a l’espera de la pròxima comanda
1
Es llegeix en minuts

Carlos Alegre, de 24 anys, es va convertir inesperadament en una sensació a les xarxes socials després que una fotografia seva mentre estudiava sota un fanal a Pedregalejo (Màlaga) es difongués per Facebook. El Carlos, d’origen madrileny però que viu a Màlaga des de fa vuit anys, treballa com a repartidor i ho compagina amb els estudis de mecànica de motocicletes a l’Escola Mecànica de Motos Andalusa.

A la fotografia, que ja ha fet parlar molt a les xarxes socials, el jove apareix aprofitant el temps entre comandes del treball per estudiar dels seus apunts. «Entre comanda i comanda, per no perdre el temps, em vaig llegint els apunts», declarava el jove segons informa Catalunya Plural.

La imatge va ser presa per un policia local, que la compartia per ‘WhatssApp’ a alguns dels seus companys de professió. «Va treure el llibre i uns apunts i va estar estudiant gairebé 20 minuts fins que li va entrar una comanda», va escriure Pedro G. Díaz, el guàrdia civil que també va pujar la fotografia en un grup de Facebook.

Opinions mixtes sobre la fotografia

La imatge, que ja ha donat la volta a internet, es va convertir en tendència en xarxes com a Facebook o Twitter i va generar milers d’interaccions.

Molts comentaris van aprofitar per aplaudir l’actitud de constància i determinació del jove. Tot i que Carlos ha declarat que no vol «ser exemple de res, hi ha molta gent en la meva situació», molts usuaris a les xarxes l’han lloat per convertir-se en un exemple amb el seu esforç i dedicació.

Notícies relacionades

No obstant, les xarxes socials també han mostrat un costat més crític amb les condicions que empenyen els joves acompaginar els seus estudis amb treballs precaris. «L’escola és privada i els meus pares no poden pagar-la», ha admès Carlos. «Treballo per costejar-la i a la meva àvia li pago una mica de diners per ajudar a casa», ha afegit.

De fet, les precarietat laboral ha sigut un motiu pel qual empreses com Glovo o Uber Eats han sigut durament criticades.