Anunci en ple directe

El Rubius: un altre que es trasllada a Andorra

La política fiscal i d’impostos d’Andorra és un dels atractius més grans per a les grans fortunes com les que manegen els joves ‘youtubers’ i altres emprenedors digitals.

El Rubius: un altre que es trasllada a Andorra
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant l’últim any, la tendència d’alguns emprenedors de l’àmbit digital és marxar i establir Andorra com el seu país de residència.

Rubén Doblas Gundersen, famós com El Rubius, ha anunciat que la seva intenció de traslladar-se a Andorra aquest mateix any i que començarà a cotitzar allà durant un directe jugant a Rust, com a part de la seva participació en l’esdeveniment Egoland.

L’anunci en ple directe

Així doncs, El Rubius és l’última addició a la cada vegada més llarga llista de ‘youtubers’, ‘videogamers’ i ‘streamers’ que han decidit establir-se al petit país veí i tributar els seus impostos allà.

Durant l’stream en el qual va confessar les seves intencions, va puntualitzar que se n’hagués anat fa molts anys perquè «lieralment, tots els meus amics són allà». Així, el ‘youtuber’ fa referència a alguns dels seus companys de professió com Lolito, Vegeta777 o Willyrex, que ja s’han traslladat al país veí per treure el màxim profit als seus abundants beneficis.

La decisió de tributar fora d’Espanya ja els va suposar algunes crítiques a tots. Motiu pel qual El Rubius, afegeix «sé que hi haurà gent que em critiqui, però no em preocupa, parlen sense saber».

Andorra atrau grans fortunes

El petit país del Pirineu és un dels països de la Unió Europea que té una de les polítiques fiscals i tipus impositius més laxos del territori europeu. Si ho comparem amb el nostre país, Andorra atorga molts avantatges a persones com El Rubius, la facturació anual del qual és milionària.

Per exemple, l’IRPF a Espanya pot arribar a ser del 52% però a Andorra el seu màxim és del 10% i l’impost de societats també és del 10% davant el 30% d’Espanya. «Porto els deu anys de la meva carrera com a ‘youtuber’ pagant aquí» afirma El Rubius.

A principis d’aquest any, es van recuperar uns vídeos a Instagram de l’‘streamer’ Ibai Llanos en els quals defensava la seva opinió que les persones amb més ingressos tributin més en el nostre país i que ell no se n’aniria a Andorra perquè no ho consideraria just.

Reacció a les xarxes

Notícies relacionades

L’opinió respecte a mudar-se o no a Andorra per la seva atractiva política fiscal està dividida entre els mateixos ‘youtubers’ i ‘streamers’ i el mateix passa entre els seus fans.

Evidentment, els seguidors d’El Rubius no s’han quedat indiferents davant l’anunci del seu imminent canvi de residència. El que ha despertat a les xarxes i s’ha convertit en trending topic a Twitter. Alguns li han mostrat el seu recolzament i d’altres han criticat aquesta decisió per considerant-la oportunista i injusta.