PARC AL JAPÓ

Els cérvols de Nara, desnodrits, sense turistes no hi ha galetes

Els animals són addictes als 'senbei', les coques d'arròs que els donaven els visitants abans de la pandèmia

naraprim

naraprim

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus també està causant  estralls en la població de cérvols del parc japonès de Nara. I no perquè els animals s'hagin posat malalts a causa del virus, sinó perquè els turistes han reduït les seves visites a aquest famós paratge fundat el 1880 als peus de la muntanya Wakakusa.

Els petits cérvols estan acostumats a passejar-se al seu aire per la ciutat de Nara, en la prefectura del mateix nom. Creuen els passos zebra i s'inclinen davant els grups de turistes perquè els donin 'senbei', les galetes d'arròs per les quals es deleixen. Però ara que els turistes han desaparegut pràcticament dels carrers de Nara per la crisi mundial de la Covid-19 i les restriccions en els viatges s'ha comprovat que l''addicció' dels cérvols a aquestes coquetes es més important del que es creia. 

Diverses publicacions japoneses així com usuaris de Twitter han constatat que molts cérvols s'estan quedant en els ossos sense la seva dosi diària de 'senbei'.

Una mitjana de 60 galetes al dia

Segons dades de SoraNews24, el parc Nara rep uns 13 milions de turistes a l'any, i la quantitat de galetes d'arròs que es venen anualment és de 20 milions. Tenint en compte que la població de cérvols ronda els 900 -sense comptar els 400 que estan allotjats al refugi Rokuen- això vol dir que cada animal endrapa unes 60 galetes al dia (alguns animals es creu que mengen fins a 200). Una bona dosi d'hidrats de carboni que en aquests últims mesos brilla per la seva absència.

Al març, diversos cérvols acampant solts al temple de Todaiji, a Nara (Japó). / AP / JAE C. HONG

Notícies relacionades

La dieta oficial dels cérvols és en realitat la pastura, del qual consumeixen uns cinc quilos al dia. No obstant l'aportació nutricional i calòrica de la galeta és molt superior al de l'herba, per això es creu que els animals s'han tornat dependents.

Per això els cérvols s'allunyen més dels confins del parc natural per endinsar-se als carrers de la ciutat a la recerca de persones que els puguin subministrar el seu menjar preferit.