Polèmica per unes vambes Adidas Barcelona que porten la bandera espanyola

Les esportives, que només es poden comprar a través de la web del Canadà, indignen l'independentisme català

adidas

adidas

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els fabricants de calçat esportiu alemanys semblen abonats a la controvèrsia. Si fa uns mesos la polèmica venia de la mà de Puma i les seves sabatilles esportives que recreen la cara de Hitler, ara és el torn del seu ‘germà’ Adidas.

La multinacional alemanya fundada per Adolf ‘Adi’ Dassler després de l’escissió de Geda –moment en què el seu germà Rudolf va fundar Puma–, ha tret al mercat unes esportives que, dient-se ‘Barcelona’, porten la bandera espanyola.

I les xarxes s’han fet eco d’aquesta nova polèmica que, com sempre, té defensors, detractors i gent que, simplement, destaca la broma que li posin el nom de la capital catalana a unes vambes que porten els colors de la ‘rojigualda’.

Hi ha molts tuitaires que creuen que ha sigut un encert posar aquest nom a unes vambes amb la bandera d’Espanya, i que «es vendran com a xurros»:

Però també n’hi ha que opinen que són «ganes de tocar els collons».

Però sobretot n’hi ha que han ironitzat sobre el fet que es diguin Barcelona i portin la ‘rojigualda’ a la sola i la llengüeta.

 

Per descomptat, també molts tuitaires han anat a l’arrel del problema i han escrit a Adidas per intentar que retiri el producte:

 

Malgrat la controvèrsia generada, les noves vambes d’Adidas, que de moment només es poden comprar a través de la pàgina web de l’empresa al Canadà, formen part d’una col·lecció de la sèrie UltraBoost DNA, que està inspirada en els països  que han allotjat els Jocs Olímpics i les ciutats que han sigut seus olímpiques: Sydney, Tòquio, Mont-real i, per descomptat, Barcelona.

El que no és cert és que les vambes costin, tal com assenyalen molts tuitaires, 155 euros: es venen per 250 dòlars canadencs, que al canvi suposen una mica més de 160 euros.

Notícies relacionades

El text que acompanya les vambes Adidas assegura que allotjar els Jocs Olímpics «és un honor que moltes ciutats cobegen i poques poden reclamar. Només uns quants han sigut seleccionats per allotjar els millors atletes del món mentre competeixen per la grandesa. Aquestes vambes de ‘running’ Adidas Ultraboost DNA Barcelona celebren l’esperit de la competència amb un disseny d’alt rendiment». I afegeixen: «Els colors i detalls específics de la ciutat donen vida a la seva energia única».

Segueix l’Extra  a Facebook

Temes:

Catalunya