EXPERIMENT DESASTRÓS

Tragèdia a la festa d'aniversari d'una 'influencer' russa

La celebració d'Ekaterina Didenko va acabar amb el seu marit i dos convidats més morts després de llançar gel sec a una piscina

influencerusa

influencerusa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La festa d’aniversari de la ‘influencer’ russa Ekaterina Didenko, estrella d’Instagram –amb més d’1,4 milions de subscriptors– especialitzada en productes farmacèutics, ha acabat en tragèdia. El seu marit, Valentin, i dues persones més han mort, dissabte passat a Moscou, a causa de les cremades químiques i per intoxicació després que llancessin 30 quilos de gel sec a la piscina on se celebrava la festa. Segons l’agència TASS, quatre persones més també van resultar ferides o van patir principi d’asfíxia. La policia ha obert una causa penal per homicidi per negligència.

La festa d’aniversari de Didenko es va organitzar en un centre aquàtic de la capital russa.

Les víctimes es van submergir a la piscina després que s’aboqués el gel sec a l’aigua a fi de crear l’efecte òptic de fum, segons ha informat l’agència de notícies Novosti. Si bé és cert que barrejar aigua amb gel sec –la forma sòlida del diòxid de carboni– pot donar lloc a remolins de fum, també pot causar explosions. Cosa que hauria passat a la tràgica festa de Didenko.

En vídeos que s’han difós a les xarxes socials es pot veure l’homenatjada i alguns dels convidats amb vestits, gorres i ulleres protectores. En un dels clips es veuen dos dels convidats abocant gel sec a la piscina mentre la resta observa com comença a sortir fum de l’aigua. I sense més ni més, alguns es llancen a l’aigua sense preveure el fatal desenllaç.

Enverinats pel diòxid de carboni

En uns segons, quan el gel es va fondre i es va alliberar el diòxid de carboni, l’habitació va quedar inundada pel gas i va causar un edema pulmonar, i la mort, a tres dels assistents.

A més del marit de la ‘instagramer’ dues persones més, de 25 anys, van morir en la celebració.

Ekaterina Didenko ha parlat dels fets des del seu compte d’Instagram: «Ja no estan amb nosaltres, ni Nataixa ni Iura. No puc dir-los res més. He firmat una prohibició de divulgar qualsevol informació. No puc dir res. Ahir no vaig plorar, però avui he explotat. Pensava que no podia ser cert, que es tractava d’un malson», diu entre llàgrimes la jove russa en un ‘stories’.

Notícies relacionades

La seva filla Nastia li pregunta on és el seu pare: «Em pregunta per què ploro. No sé què dir-li», assegura la ‘influencer’.

Sigue a Extra en Facebook