PEL SEU 35è ANIVERSARI

La versió 4K del clàssic nadalenc de Wham! impressiona de com es veu de nova

George Michael i Andrew Ridgeley no van lluir tan bé les seves cabelleres ni en els 80

lastchristmas

lastchristmas

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

L’últim videoclip de Wham!, ‘Last Christmas’, ha fet aquest mes 35 anys. El temps ha convertit aquest tema nadalenc de George Michael i Andrew Ridgeley en un «clàssic» d’aquestes festes, una nadala pop gairebé a l’altura del que hauria de venir una dècada després de la mà de Mariah Carey i el seu incombustible ‘All I want for Christmas is you’. 

Per celebrar l’efemèride, Sony Music Entertainment acaba de remasteritzar el metratge original, d’una mica més de quatre minuts, en versió 4K, i el resultat és increïblement inquietant, ja que les cabelleres de Michael i Ridgeley no es van veure així de bé ni en els 80

Les escenes de l’interior de la cabana, on s’alberga el duo –que llavors tenien 21 anyets– amb les acompanyantes, o les baralles de l’exterior amb les boles de neu sembla que s’haguessin rodat de nou amb dobles, sobretot si es té en compte les borroses imatges originals del clip de 1984, l’últim que va protagonitzar el grup abans de dissoldre’s dos anys després.

En aquest cas, val la pena revisar a Youtube la vella versió i la nova per observar al mil·límetre detalls que abans es veien desenfocats, com per exemple, la cara perfectament rasurada i el meravellós pentinat amb metxes de George Michael, desaparegut el Nadal de fa tres anys; tot un espectacle.

Versió del 1984

Versió del 1984

Versió del 2019

Versió del 2019

Poc nadalenc

En realitat, la lletra de la cançó que va escriure el mateix Michael, té molt poc a veure amb el Nadal més enllà de la seva tornada i les imatges nevades del clip musical. «Last Christmas, I gave you my heart / But the very next day you gave it away / This year, to save me from tears / I'll give it to someone special» («El nadal passat, et vaig donar el meu cor / però l’endemà tu el vas regalar. / Aquest any, per estalviar-me les llàgrimes, l’hi donaré a algú especial».

Notícies relacionades

El tema, amb més de 450 milions de reproduccions a YouTube, parla d’una dolorosa ruptura amorosa i el dolorós que pot ser tornar a retrobar-se amb l’exparella després del temps.

Seguiu Extra a Facebook