Un home paga els deutes de 36 famílies perquè no els tallin la llum per Nadal

Mike Esmond, que el 1983 es va quedar sense subministraments energètics a -12ºC per no poder abonar les seves factures, ha desemborsat més de 4.100 euros

5353101867 b26fb351cd o

5353101867 b26fb351cd o

2
Es llegeix en minuts

Mike Esmond, un home de 73 anys de Gulf Breeze, una ciutat del nord-oest de Florida (Estats Units), ha pagat les factures dels subministraments energètics de 36 famílies per evitar que, com li va passar a ell el 1983, es quedessin sense llum, aigua o gas per Nadal.

El mes de desembre d’aquell any es van arribar a temperatures de -12ºC, segons la pàgina meteorològica Weather Underground, i Esmond, amb les seves tres filles, el va passar sense electricitat ni calefacció per no poder pagar les seves factures.

«Aquell any, no teníem calefacció i va ser la temperatura més baixa registrada mai a Pensacola. Teníem caramells de gel penjant de les finestres», ha assegurat Esmond al ‘Pensacola News Journal’Pensacola News Journal’.

Per això, quan va rebre la factura del mes i es va adonar que la data establerta per tallar els serveis a aquells clients que no haguessin pagat era el 26 de desembre, va decidir fer alguna cosa per evitar-ho.

Al principi de mes, Esmond va reclamar una llista de tots els comptes que estaven endarrerits en el pagament de les seves factures i corrien el risc que els tallessin l’aigua o el gas, i va abonar 4.600 dòlars (més de 4.100 euros) perquè aquestes llars no es veiessin obligades a passar unes festes com les que va passar ell fa 36 anys.

«Vaig voler fer una cosa que pogués ajudar realment la gent per Nadal, unes dates en les quals moltes famílies han de decidir si paguen les seves factures o compren regals per als seus fills», ha explicat Esmond.

A més, Esmond, que és propietari d’un negoci local, ha enviat a aquestes llars una targeta de Nadal en la qual els informa que el seu deute havia sigut saldat.

«És un honor i un privilegi informar-li que el deute de la seva factura ha sigut pagat per Gulf Breeze Pools and Spas. Podrà descansar millor durant aquestes vacances nadalenques sabent que té una factura menys per pagar», resa la carta.

La resposta de les famílies no s’han fet esperar i algunes han volgut agrair aquest gest de generositat a través de Facebook.

«De vegades em desespero amb la vida, que em colpeja des de tots els angles, i després hi ha persones i empreses com aquesta, que fan que recuperi la fe. Vull agrair-l’hi des del més profund del meu cor i per mostrar-me que hi ha alguna cosa bona en aquest amarg i fred món», ha assegurat a Facebook Angela Cascio.

«Per primera vegada en molt temps he sigut realment sorpresa per la generositat de la meravellosa comunitat en la qual vivim», ha assenyalat en una altra publicació Amanda Raasch.

Notícies relacionades

Esmond, que sap el que és «viure moments difícils i no poder pagar les factures», ha indicat que se sent feliç d’ajudar la gent, especialment «quan estàs esperant que t’arribi la notificació que et tallaran els serveis i reps una targeta nadalenca com aquesta».

Seguiu Extra a Facebook