23 febr 2020

Anar al contingut

A OHIO

Dos 'amish' s'escapen de la policia després de ser detinguts per conduir beguts un carro

Els sospitosos, que també portaven un equip estèreo gegant a la carreta, es van amagar en un bosc proper al comtat de Trumbull

Dos 'amish' s'escapen de la policia després de ser detinguts per conduir beguts un carro

GLENN FAWCETT (AP)

La Policia del comtat de Trumbull, a Ohio (EUA), busca dos homes de la comunitat ‘amish’ que van fugir quan una patrulla els va cridar l’alto i els va voler detenir per anar beguts; l’un, a cavall, i l’altre,conduint una carreta. El carro, a més, anava proveït d’un equip estèreo gegant.

La situació, d’allò més singular, va passar la matinada del 15 de setembre passat, explica la cadena CBS. Quan els policies es disposaven a interrogar dos individus perquè conduïen en aparent estat d’embriaguesa, aquests es van llançar a terra i es van posar a córrer i van desaparèixer al bosc al costat de la carretera, tal com explica l’atestat policial aconseguit per la CNN. 

El cavall també es va posar a córrer, si bé la policia va aconseguir atrapar-lo. Els sospitosos sí que van aconseguir escapar.

La policia del comtat assegura que les lleis per conduir sota els efectes de l’alcohol també s’apliquen a altres vehicles, com els carros. Així mateix, creuen que els homes «van tenir por de les conseqüències» a la seva comunitat. Tot i així, esperen que els homes tornin per presentar-se a comissaria i recuperar el seu cavall i el seu carro.

Una secta protestant, pacífica i allunyada del progrés 

Els ‘amish’ són un moviment fonamentalista protestant, pacífic i deliberadament allunyat del progrés. Compta amb uns 200.000 membres repartits en una vintena d’estats nord-americans.

Presents majoritàriament a Pennsilvània, així com als estats d’Ohio Indiana, els ‘amish’ formen una comunitat pròspera d’agricultors i artesans que porten un sistema de vida simple i auster.

Coneguts mundialment pel film ‘Único Testimonio’ (1985), protagonitzat per Harrison Ford, Kelly McGillis i Lukas Haas, els ‘amish’ es desplacen en carruatges tirats per cavalls i respecten l’Ordnung: un codi de conducta centrat en els valors evangèlics i que fixa les pràctiques permeses i les prohibides.

Rebutgen tota influència del món exterior, no estan connectats a la xarxa elèctrica, i no té dret a tenir televisió, ràdio i ordinador.

Vestits de negre

Els homes van vestits majoritàriament de negre amb un barret d’ala ampla, mentre que les dones i les filles porten uns vestits semblants als que s’utilitzaven al camp europeu al segle XVII: cabells recollits en un monyo cobert amb una gorra blanca, vestit llarg, davantal blanc i un xal a l’esquena.

La major part dels ‘amish’ són trilingües: parlen a casa un dialecte proper a l’alemany, celebren els seus oficis religiosos en alemany i aprenen l’anglès a l’escola.

Els nens no estan obligats a acudir a l’escola fins als 14 anys després d’una sentència favorable del Tribunal Suprem de 1972.

Els ‘amish’, que no accepten cap ajuda governamental, es beneficien d’un estatus d’objectors de consciència i no tenen dret a posar demandes davant dels tribunals.

Organitzats de forma molt descentralitzada, el moviment ‘amish’ és una escissió de la comunitat protestant dels Mennonites, un moviment anabaptista aparegut a Suïssa en el moment de la Reforma, al segle XVI, que permet només als adults, després de confessar la seva fe, rebre el baptisme.

Va ser un predicador d’Alsàcia, Jakob Amman, el que va denunciar que el moviment mennonita s’allunyava dels principis dels seus fundadors, que el van fundar el 1692. Els seus deixebles van començar a emigrar massivament als EUA durant la Revolució francesa per impedir ser reclutats.

   
   
      

Segueix Extra  a Facebook

     
       
       
              
               
   

Temes: Estats Units