"No volem que violin les gallines", el vídeo viral d'un santuari vegà

Les xarxes viralitzen l'explicació de com l'entitat Almas Veganas gestiona la posta d'ous

huevos

huevos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les xarxes socials es fan ressò de l’última hora del que passa, però de vegades també recuperen temes passats. És el que ha passat amb un vídeo del santuari animal Almas Veganas, que tot i que es va penjar el maig passat s’ha viralitzat en les últimes hores amb el ‘hashtag’ #huevosesesclavitud. "Els ous per a les gallines" i "no volem que violin les gallines" són dos dels missatges del vídeo que han cridat l’atenció dels internautes.

En el vídeo, dos membres d’Almas Veganas relaten com aborda el santuari el tema de la posta d’ous. I comencen la seva explicació amb el missatge "els ous són de les gallines" i llançant un parell d’ous a les gallines, que picotegen l’aliment.

Notícies relacionades

L’objectiu del santuari, expliquen les dues activistes, és que les gallines portin "una vida tranquil·la i digna".  Per a això les han separat dels galls —"perquè no volem que les violin", raonen— i només en tenen una de ponedora perquè, apunten, "les gallines pateixen" amb la posta d’ous.

Admeten que tenen el tema en observació perquè la gallina ponedora resulta que és més gran i no pon ous, en canvi les altres sí que ho fan. Com consideren que això suposa un sofriment, avancen que si continuen posant "el que farem serà implantar-les perquè deixin de fer-ho". "Buscant la millor opció perquè estiguin bé", conclouen.