Vist a Twitter

L'impressionant atac d'un bisó a una nena de nou anys a Yellowstone

Un grup de persones van envoltar l'animal durant vint minuts i a molt poca distància.

El parc adverteix en un comunicat de les conseqüències de no atendre les normes i acostar-se i interactuar amb els animals

bison-2172392 1920

bison-2172392 1920

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els parcs nacionals solen tenir normes bàsiques quan hi ha animals, especialment si aquests són perillosos, i entre les qüestions més importants hi ha les advertències sobre com actuar si t’hi trobes.

En la majoria dels casos hi ha unes recomanacions sobre distància a la qual quedar-se, forma d’interactuar... I no és diferent en el cas del Parc Nacional de Yellowstone, als Estats Units, on malgrat aquestes recomanacions els visitants s’acosten el màxim possible als animals. 

Una de les conseqüències és l’escena viscuda dilluns passat a la zona d’observació de l’Old Faithful Geyser, quan un bisó que es va veure acorralat per un grup de persones va atacar una nena de nou anys i la va llençar deu metres sobre el terra mentre la resta corrien espaordits.

Segons els testimonis de l’incident, durant els 20 minuts previs a aquest atac es van veure aproximadament 50 persones envoltar i fotografiar el bisó. Entre ells es trobaven hi havia una parella i la seva filla procedents d’Odessa, Florida, que van veure com la petita va sortir pels aires davant de l’enuig de l’animal, que va acabar amb ella ferida a l’hospital d’Old Faithful, afortunadament sense conseqüències greus.

Mentre la direcció de Yellowstone investiga els fets, les primeres informacions les ofereix precisament la persona que va compartir aquestes imatges en primer lloc. Hailey Dayton, en un vídeo vist milions de vegades a Twitter, va lamentar l’assetjament que estava patint el bisó: "Això és el que passa quan et carregues la vida salvatge i no tens al cap l’espai de l’animal".

Notícies relacionades

Però la crítica no va quedar aquí, ja que va lamentar l’actitud dels pares, que corren per salvar-se i s’obliden de la nena darrere. "Com podeu veure, ells se salven i no pensen en ella. Estic disgustada". 

El 2018, una altra dona de 59 anys va ser atacada per un bisó en una zona pròxima. Aquests incidents es produeixen per la desobediència dels visitants, i precisament això destaca el parc en un comunicat, en el qual recorda que la distància recomanada és de 23 metres en cas d’aquests animals i més de 90 si es troben amb un os o un llop. A més, incideixen en evitar la interacció si es troben amb un animal.