POLÈMICA LES XARXES

Rosalía cola 'cumpleanys' i 'botelles' a 'Milionària', la seva nova rumba en català

Els fans es divideixen entre els que retreuen els barbarismes a l'estrella de Sant Esteve Sesrovires i els que li disculpen l'error lingüístic

20190703 444158 rosaliae 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada cosa que canti, digui, es posi o faci Rosalía és un huracà que sacseja les xarxes. Aquest dimecres a la tarda va sorprendre tothom llançant el ‘single’ ‘Fucking money man’ compost per les cançons ‘Milionària’ –la primera que interpreta en català l’estrella global de Sant Esteve Sesrovires– i ‘Dios nos libre del dinero’. En tan sols unes hores s’han fet virals, i fins i tot ho han destacat mitjans internacionals com la revista ‘Rolling Stone’.

En poc més de 12 hores de ser a Youtube, el vídeo porta més d’1,6 milions de visualitzacions i acumula més de 9.000 comentaris, i el canal de la cantant en aquesta plataforma ha superat els dos milions de subscriptors.

El Twitter oficial de la cantant catalana ha destacat també que ‘Fucking Money Man’ “acaba de ser nomenada ‘Millor Pista Nova’ pel mitjà nord-americà Pitchfork tan sols tres hores després del seu llançament”.

“La vaig començar a Sevilla mentre esperava a l’aeroport i la vaig acabar a Barcelona. Amb broma i alguna lagrimeta també... ‘fucking money man’!”, explica de ‘Milionària’ Rosalía, que afegeix: “Un dia vols ser milionària i l’endemà cremar-ho tot. En realitat, ¿quant importen els diners? Em sembla tan pur buscar-los com renegar-ne i crec que tots hem sentit amor-odi cap als diners alguna vegada”.

Un parell de barbarismes

Però el seu primer tema cantat en català arriba també amb polèmica lingüística, ja que la del Baix Llobregat ha colat en la seva lletra dos barbarismes que no apareixen al diccionari de Pompeu Fabra: “cumpleanys” (en lloc d’‘aniversari’) i “botelles” (en lloc d’‘ampolles’).

Aquestes són algunes de les reaccions dels fans més dolguts amb aquesta puntada de peu al diccionari, que altres seguidors li disculpen. Alguns també han retallat una pífia més antiga, el “reflexada” que cantava Sau a ‘Boig per tu’:

Aquesta és la lletra completa de la cançó ‘Millonària’

Que jo sé que he nascut per ser milionària

com si plogués llençant els bitllets pels airesun dia per Mumbai i el següent a Maltasempre ben escoltada a prova de bala I el que voldria és tenir un Bentleyde color blanc i un de color verdperò tot això sé que no ho puc ferfins el dia que tingui molts dinersI el que voldria és tenir...  Fucking money manNomés vull veure bitllets de centFucking money manSigne del dollar dintre la ment Que jo sé que he nascut per ser milionàriaperquè em tanquin el Louvre així com el Macbacada dia celebrant el meu cumpleanysi dos lleopards corrent pel jardí de casa I el que voldria és tenir  Fucking money manNomés vull veure bitllets de centFucking money manSigne del dollar dintre la ment Porto dos Audemarsfets a mà coberts de diamantsi un Hublot Black Caviar Bang bang que te'l puc regalar Tinc un xaval contractatperquè m'obri els regals de nadaltanco el centre comerciali em menjo jo sola un gelat Cava o champagnepopin'

cumpleanys

Notícies relacionades

botelles

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Twitter Rosalía