Vist a Twitter

El fil irònic sobre Txernòbil que critica els que posen en llocs on hi va haver una tragèdia

Un dels guionistes d'El Mundo Today ofereix consells partint de fotografies pujades a les xarxes socials

chernobyl

chernobyl

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

La proliferació de ‘smartphones’, pals de ‘selfie’ i tota mena de tecnologia a l’abast de milions d’usuaris ha provocat escenes que abans no solíem viure. És el cas dels llocs turístics, on tothom vol un record, enviar una foto a algun familiar o amic. 

Aquesta afició per immortalitzar-ho tot genera un profund debat quan es tracta d’un lloc on hi va haver una tragèdia. Auschwitz, el cementiri de soldats nord-americans a Normandia i ara Txernòbil són alguns d’aquests espais on sembla que tot val per compartir a les xarxes socials.

Precisament en aquest últim lloc, i aprofitantl’embranzida de la nova sèrie documental a HBO, un dels guionistes d’El Mundo Today ho ha denunciat amb humor. Tomás Fuentes oferia una sèrie de consells basant-se en fotografies turístiques del lloc. 

En primer lloc, vigila amb els perills. ¿Senyals d’alarma? Desconfia.

No és bona idea treure’s la roba.

No tardis gaire a fer la foto en un lloc amb radioactivitat. Millor bé a la primera i sortir corrents, que exposar-se molt temps.

Atenció a aquests animals preciosos i molt desitjables de tocar però que poden, com a mínim, passar-te una miqueta de radioactivitat.

Es mira però no es toca.

Prova d’aprofitar la teva presència aquí per fer una classe històrica als teus seguidors. Que els quedi molt clar el que va passar. De la forma més explícita possible.

Aprofita la Viquipèdia. Prepara bé la ‘performance’. 

Fes experiments amb la gent, comprova que no són com el Senyor Burns al capítol d’‘Els Simpson’.

Notícies relacionades

Compte amb el lloc on plantes el cul. Vigila.

No, a la visita no hi entra la copa.