04 juny 2020

Anar al contingut

Vist a Twitter

L'emocionant carta d'un nen amb autisme per l'acomiadament de la seva professora

El Sami mostra la seva preocupació no només pel seu aprenentatge, sinó pel de la resta dels seus companys a l'aula TEIA de Guadalix de la Sierra (Madrid)

Els familiars han compartit la seva història afegint una recollida de firmes perquè Inma pugui seguir amb ells

María Aragón

L'emocionant carta d'un nen amb autisme per l'acomiadament de la seva professora

"Fa vuit anys que soc en aquesta escola i una de les profes que més m’ha ajudat ha sigut l’Inma", diu el Sami, un nen de l’escola Alejandro Rubio de Guadalix de la Sierra (Madrid). "Sense això hauria tingut molts problemes per estudiar i relacionar-me amb els altres. ¿Per què no vull que se’n vagi de l’escola?", pregunta, i a continuació dona una llista per justificar la seva tristesa:

  • Aprendre moltes coses.
  • Saber què puc fer en una situació determinada.
  • Respectar i relacionar-me amb els altres.
  • Què es pot fer i què no.
  • Comprendre els sentiments dels altres.
  • Practicar i esforçar-se en el que no se’m dona bé.
  • Respectar les persones grans i atendre-les.
  • I més coses...

L’altre gran motiu és el seu germà Simón. "¡Tot just acaba d’acabar infantil! ¡Necessita l’ajuda de l’Inma perquè li vagi bé a la primària!"

I el més important, diu, com que té autisme ha de complir un deure. "Vull demostrar que no importa com siguis. Tenir una discapacitat no t’ha d’impedir aconseguir coses, sinó que l’important és que tots podem donar el millor de nosaltres mateixos. I l’Inma m’ha ajudat a complir això". 

Amb tot això, mostra la seva preocupació. "Si ve una altra professora, ¿de què ens coneixerà? Sobretot al Simón i al Pedro que estan començant la primària. ¿Com ens ajudarà? ¡¡¡Pensa-ho en els altres!!! Pensa-ho bé, si us plau, deixa l’Inma a l’escola". 

La carta va ser compartida per les famílies de l’aula TEIA de Guadalix de la Sierra, a la zona nord de Madrid, que manifesten la justificació de la direcció per "motius d’organització".

Una decisió que no ha agradat als familiars, que fins i tot han recollit firmes per rebutjar-ho. 


Temes: Autisme Twitter