INICIATIVA DE LA REVISTA 'PANENKA'

Una campanya converteix les samarretes dels jugadors en bates d'hospital per a nens

Amb les samarretes dels seus equips preferits, l'estat d'ànim dels petits millora, se senten més forts i fins i tot poden escurçar el seu ingrés

las-batas-ms-fuertes / periodico

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

"Cada dia als hospitals molts nens jugueun partit molt difícil. La malaltia és un rival que fa por, però que es pot guanyar". La revista esportiva Panenka acaba de llançar una iniciativa solidària amb el nom de‘Les bates més fortes’ ‘Les bates més fortes’perquè els nens que estan ingressats en els hospitals tinguin una estada més agradable i fins i tot més curta. La idea és tan senzilla com revolucionària: convertir les samarretes oficials dels cracs  .

"Els nens hospitalitzats juguen un partit molt difícil cada dia, però si es posen la samarreta del seu equip, en lloc de l’avorrida bata verda, el seu estat d’ànim pot millorar, i fer que se sentin més forts", expliquen des de la revista.

"La idea original va arribar a les nostres orelles gràcies a la proposta de tres creatius, Diego Lauton, Irene Labat Fede Botella, fundadors del col·lectiu We are Xuxa. Des del primer moment vam entendre que a Panenka estàvem obligats a contribuir a fer realitat una iniciativa així. Ens vam posar en marxa", detallen.

En la primera fase del projecte van confeccionar unes primeres bates en un taller de Madrid i les van entregar a l’Hospital de San Rafael, on es va gravar el vídeo de la campanya.

Campanya viral

El vídeo s’ha viralitzat ràpidament, i molts particulars i col·lectius s’han volgut sumar a la campanya, des de tot Espanya, clubs, associacions, hospitals... Però la iniciativa també ha arribat a Mèxic, Xile, l’Argentina, Itàlia, Portugal, França, els Estats Units, entre altres països que també s’han volgut afegir al projecte.

Ara per ara, la prioritat és buscar hospitals i centres de salut que s’uneixin al projecte. Després, a mitjans del mes que ve, la idea és recollir com més samarretes millor per ajudar el major número possible de nens.

Notícies relacionades

La campanya es mou a les xarxes amb l’etiqueta #Lasbatasmasfuertes

Segueix a Extra  a Facebook