Estudi científic

Els experts adverteixen del perill dels parcs de boles: fins a 31 tipus de bacteris

balls-3288123 1920

balls-3288123 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els parcs de boles són un clàssic en qualsevol esdeveniment on estigui previst atreure nens. Fires, casaments i fins i tot restaurants o diferents serveis compten amb aquest atractiu perquè els petits puguin disfrutar de la jornada (i els pares, relaxar-se amb una activitat divertida per a ells garantida).

Però, tot i que la diversió està garantida, no tot és bo per als nens. La revista ‘American Journal of Infection Control’ ha fet públic un estudi de la Universitat de Geòrgia (Estats Units) en què adverteix de l’existència de desenes de gèrmens en aquestes boles.

Notícies relacionades

Segons expliquen a Sciencie Magazine, els experts van analitzar sis parcs de boles i van trobar excrements, orina, vòmits i tota mena de restes que van acabar amb l’anàlisi de fins a 31 tipus de bacteris diferents en tan sols una mostra d’entre 9 i 15 boles per parc.

Bacteris que poden causar infeccions de tipus sanguini, dificultats respiratòries, pneumònies, meningitis o infeccions a la pell i fins i tot urinàries, per la qual cosa animen a establir protocols de neteja per prevenir aquestes infeccions i malalties.