TORNEIG ESCOLAR

Un refugiat de 8 anys, campió d'escacs a Nova York després d'haver après a jugar fa un any

El petit Tanitoluwa Adewumi, que va fugir junt amb la seva família del terrorisme de Boko Haram a Nigèria, ha aconseguit una llar per a la seva família gràcies a les seves habilitats

nene

nene

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Als seus 8 anys, Tanitoluwa Adewumi, el Tani, ha hagut de viure l’horror de fugir de Nigèria, el seu país d’origen, per culpa del terrorisme. Allà vivia amb la seva mare, Oluwatoyin Adewumi; el seu pare, Kayode Adewumi, i un germà més gran que ell. Ara, després d’haver passat per un centre per a persones sense llar de Nova York, el Tani s’ha proclamat campió escolar d’escacs de la ciutat i, a més, el seu mèrit ha servit per aconseguir una llar per a la seva família i per ajudar altres persones.

La inspiradora historia d’aquest nen de 8 anys ha cridat l’atenció dels mitjans de comunicació de tot el món. I és que, fins fa un any, el Tani no sabia jugar als escacs. Va aprendre a jugar-hi i ho va fer tan bé que els novaiorquesos ja el consideren un prodigi d’aquest joc.

Por de Boko Haram

Els seus començaments no van ser fàcils. El 2017, els Adewumi van haver de fugir de Nigèria per temor dels atacs terroristes de Boko Haram. Aquell any la família va arribar a Nova York i van estar vivint en un refugi per a persones sense llar. El Tani va ser admès a l’escola primària local i va començar a assistir a classes d’escacs.

Durant un any, el Tani, que algun dia espera convertir-se en un gran mestre, va estar perfeccionant la seva tècnica fins a convertir-se en campió escolar d’escacs de la ciutat de Nova York.

Una llar i recaptació de fons

La repercussió de la seva història i el seu propi mèrit van fer que la família trobés una llar. Una persona anònima que es va fer eco de la seva situació va oferir a la família un apartament per poder-s’hi quedar. A més, el professor d’escacs del nen va iniciar una recaptació de fons a GoFundMe  i ja han recaptat més de 200.000 dòlars (més de 177.000 euros).

La família vol que els diners serveixin per ajudar altres refugiats, així que planegen destinar-los a la Fundació Tanitoluwa Adewumi.

              Segueix Extra  a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades