Anar al contingut

CONSELL D'EXPERT

No rentis ni congelis els teus texans: t'ho diu el director executiu de Levi's

Chip Bergh assegura que és la manera de conservar els pantalons com el primer dia

Laura Estirado

No rentis ni congelis els teus texans: t'ho diu el director executiu de Levi's

Amb motiu de la tornada a la borsa dels pantalons Levi’s tres dècades després, el director executiu de l’empresaChip Bergh, ha tornat a donar uns consells pràctics als propietaris dels seus emblemàtics pantalons: no s’han de rentar ni posar al congelador. Dijous passat va recordar el que ja va explicar fa cinc anys, quan va confessar que portava uns texans 501 Levi’s des de feia gairebé un any i que mai els havia ficat a la rentadora.

La notícia aquesta setmana és que Bergh portava aquests mateixos pantalons, ¡i encara no els ha rentat!, tal com ell mateix va confessar al programa Markets Now del canal Business de la CNN.,

"Sopars de duro"

El director executiu de Levi’s va aclarir que tampoc els havia congelat. "És un sopar de duro", va dir. "No funciona".

Les sorprenents declaracions de Bergh sembla que van en contra dels interessos de la companyia (ja que segons el director executiu, com més es renten els pantalons més s’espatllen) i a favor del medi ambient (ja que s’utilitza menys detergent i es consumeix menys electricitat).

Tal com va recollir la publicació ‘Business Insider’, el cotó d’uns texans rentats en les últimes dues setmanes i el teixit d’altres que no es renten des de fa 15 mesos –els que ja caminen sols– té una quantitat de bacteris molt semblant.

Fa uns anys algunes revistes de moda oferien alternatives per a mantenir "lliure d’olors" i "sempre frescos" els texans: ficar-los al congelador, suposadament per matar els bacteris. Però aquesta teoria és errònia, ja que el congelador domèstic no és prou fred com per matar els bacteris que s’acumulen als pantalons, ni tampoc serveix per eliminar el greix ni les cèl·lules mortes de la pell que s’amaguen entre les costures de la peça. A més, quan els pantalons tornen a tenir la temperatura ambient comencen a fer olor novament, tal com han demostrat investigacions d’experts en microbis.

Però, ¿què s’ha de fer si els pantalons s’embruten molt? Tal com el mateix Bergh va explicar en el seu Manifest dels texans bruts (2014), el millor és fregar la taca amb un drap humit i deixar assecar els pantalons a l’aire lliure.

Segueix Extra  a Facebook

Temes: Moda