Mite vigent

No rentis ni congelis els teus texans, t’ho diu el CEO de Levi’s

Chip Bergh ha assegurat que aquesta no és la manera de conservar els pantalons en bon estat

levis

levis

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa anys que les xarxes socials es fan ressò d’un suposat truc per mantenir els pantalons texans en bon estat: ficar-los al congelador. No obstant, el mateix Charles V. Chip Bergh, CEO de la marca Levi’s, ha reiterat en diverses ocasions que això no és res més que un mite, tot i que sí que reconeix que gairebé no has de rentar aquesta mena de peces.

Per tant, aquest i altres dirigents de les principals productores de texans neguen completament que aquest tip sigui realment eficaç.

«Sopars de duro»

El director executiu de Levi’s va aclarir fa anys que per mantenir com a nous els seus pantalons mai els havia congelat. «És un sopar de duro, no funciona», va dir. Les sorprenents declaracions de Bergh semblaven anar contra els propis interessos de la companyia (ja que segons el CEO, com més es renten els pantalons més s’espatllen) i molt a favor del medi ambient (ja que es fa servir menys detergent i es consumeix menys electricitat).

El CEO d’una altra coneguda marca de texans, G-Star Raw, l’holandès Jos van Tilburg, també va explicar a aquest diari que la millor manera de mantenir el raw (l’aprest) dels pantalons és que no entrin al tambor de la rentadora.

Tal com va recollir la publicació Business Insider, el cotó d’uns texans rentats les últimes dues setmanes i el teixit d’uns altres que no es renten des de fa 15 mesos –els que ja caminen sols, vaja– té una quantitat de bacteris molt semblant.

«Sempre frescos»

Amb tot, algunes revistes i perfils de moda continuen insistint en l’eficàcia del truc del congelador per aconseguir uns texans «lliures d’olors» i «sempre frescos», suposadament gràcies al fet que les baixes temperatures serveixen per matar els bacteris. Però aquesta teoria és errònia, ja que el congelador domèstic no és prou fred per matar els bacteris que s’acumulen als pantalons, ni tampoc serveix per eliminar el greix ni les cèl·lules mortes de la pell que s’amaguen entre les costures de la peça.

Notícies relacionades

A més, quan els pantalons tornen a tenir la temperatura ambient comencen a fer olor de nou, tal com han demostrat diverses investigacions d’experts en microbiologia, com la de Stephen Craig Cary, professor de la Universitat de Delaware.

Però, ¿què es pot fer si els pantalons s’embruten molt? Tal com el mateix Bergh va explicar en el seu Manifest dels texans bruts (2014) el millor és fregar la taca amb un drap humit i deixar assecar els pantalons a l’aire lliure.