Debat a Twitter

¿Més qualitat de vida en un poble petit o en una ciutat?

Els tuiters s'enfronten en l'etern debat entre la tranquil·litat de les zones rurals i els serveis de grans ciutats

whatsapp-image-2019-02-04-at-102916

whatsapp-image-2019-02-04-at-102916

7
Es llegeix en minuts
María Aragón

La vida al poble i la vida a la ciutat semblen viure eternament enfrontades. No hi ha qui es posi d’acord sobre on es viu millor. Al poble hi ha més tranquil·litat, aire net, proximitat amb la gent... I no obstant a la ciutat hi sol haver millors serveis i més feina.

Sembla una qüestió de gustos, però quan algú obre el debat a les xarxes socials es converteix en una qüestió transcendental. 

El va iniciar aquesta setmana a Twitter @mjdelrio, que assenyalava directament els que deien que en un poble de 100 habitants s’hi viu molt bé. ¿Estem segurs d’això? Es feia preguntes bàsiques, com si és qualitat de vida tenir metge un dia a la setmana, fer 50 min de bus per anar a l’escola o tenir a 20 km qualsevol farmàcia o les urgències. 

Amb això sobre la taula, fa una afirmació contundent: aquests que diuen que s’hi viu bé no aguantarien un hivern.

Llavors, ¿què és la qualitat de vida? Per a ella, la tranquil·litat de tenir serveis bàsics.

Però llavors aquí va sorgir el problema, i l’etern debat. D’una banda hi ha els que insisteixen a l’inici: "¿I no has pensat que pots anar amb el teu vehicle a la ciutat més pròxima i comprar quan vulguis?"

De l’altra, gent que afegeix llenya al debat amb coses que no hi tenen res a veure. “Problemes amb els veïns. ¡Tros de tòpic! No hi ha wifi, però en quin any viviu. L’internet satèl·lit va que flipes. Qüestió de preferir conduir el teu cotxe quan has de fer la compra a passar cada dia hores en embussos o en un metro petat i pudent". 

Hi ha qui s’ha tornat transcendental i ha basat el discurs sobre el que cadascú concep com a qualitat de vida. "El que no entenc és per què determines qualitat de vida, el que a tu et sembla bo. Per a mi qualitat de vida és una cosa, per al meu veí, una altra. Jo visc en una pedania de Múrcia i, si em preguntes, visc millor que el que viu al centre de la ciutat". 

I és clar, els que ho han basat tot en el preu de la vivenda... i de les copes. "A qualsevol poble d’aquests la vivenda és un 75% més barata. No necessites utilitzar vehicles per moure’t i fins i tot prendre una copa costa la meitat. ¿Per què no se’n va la gent als pobles? Per tot el que exposes aquí".

Després de l’inici de debat, hi va haver gent que directament es va ofendre. Així que ella, que viu en un poble petit, de sobte va passar a ser una "urbanita". "Ja que ho preguntes, el que podeu fer és deixar-nos en pau, que nosaltres no molestem per a res els urbanites. I si no veniu els diumenges, millor."

"Pots utilitzar tants metres de fil com vulguis per intentar tapar que no sabries què fer amb tu mateixa sense distraccions externes. Tenir serveis (metge, botigues, transport) no proporcionen qualitat de vida o almenys no si la teva vida té alguna cosa més. Sort amb el trànsit".

I la desconfiança sobre si és de poble. Massa popular per viure en una zona rural. "¡Que popular que ets per ser de poble! Llegeixo les respostes i et prens com a favorables algunes que no sé jo..." 

Han arribat les lliçons pels dos costats. Des dels pobles: "Qualitat de vida és respirar pol·lució a la gran ciutat. Però com que tens el metge al costat..."

I des de les grans ciutats, en aquest cas Madrid: "No són coses que passin cada dia"

"L’estrès de les ciutats no el tenen al poble. I no sé què és pitjor, si tardar una hora d’embussos fins a arribar a l’hospital o una hora fins a arribar a la ciutat més pròxima amb hospital. Tu no has menjat pa de pagès, tu ets més de tres barres de per un euro al Mercadona". 

I per últim, el debat sobre els serveis bàsics. "Fliparies si sabessis quanta gent viu en aquest precís moment sense accés a cap servei per a tu indispensable. Potser per a tu és inhabitable però per a d’altres realment és  viure. Per ser camarada, portes molta burgesia dins". 

Notícies relacionades

Perquè és clar, rural però amb iPhone...

En definitiva, i per tancar el fil, va mostrar les vistes des de la seva finestra d’urbanita: