Vist a Twitter

El mapa d'Espanya definitiu: això és del que presumeix cada província

Un tuitaire ha recopilat menjars, famosos, gustos i tot el que serveixi als espanyols per presumir de la seva província

whatsapp-image-2019-01-11-at-112418-1

whatsapp-image-2019-01-11-at-112418-1

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Que els valencians estan orgullosos de la seva paella i els asturians del cachopo són obvietats. Però no per ser obvietats són menys importants. Així que a les xarxes socials s’ha anat aprofundint a poc a poc en aquestes i altres causes fins a veure la necessitat de crear un mapa. Un mapa de mems, d’orgull patri i regional.

Així s’ho va proposar el Salvador, @PrototypePlayer a Twitter, que va veure en la rellevància de Desatranques Jaén –clarament de Jaén– la necessitat de crear comunitat en xarxes en funció del que en presumeix cadascú.

Després de desenes de tuits i missatges rebuts sobre el que inquieta les persones de cada província, Salvador va anar creant el mapa definitiu d’Espanya. Tot i que encara no s’estudia a les escoles, diu molt de cadascun de nosaltres.

Els madrilenys, per exemple, tenen tot el dia la seva aigua a la boca. Literal i figuradament. Sembla que l’aigua de l’aixeta de Madrid té gust d’or líquid, així que qui necessita comprar ampolles quan la té a casa a doll. És el mateix orgull que sent Terol per la seva tranquil·litat o Ciudad Real pel seu particular Jordi, El Niño Polla. Fins i tot La Rioja té una cosa de què presumir, i no precisament el vi.

Al mapa no hi podia faltar Abel Caballero, alcalde de Vigo, de la ciutat més ben il·luminada del món superant Nova York, Londres i Pequín. Twitter viu una vegada a l’any d’Abel Caballero i d’alguna manera havia de recompensar-ho.

No tot és broma en aquesta xarxa social. Extremadura, per exemple, té un tren. Un tren de 'Tenfe', que dirien alguns mems.

Los sobaos y Revilla por Cantabria, Broncano por Huelva, Burgos con la morcilla... Esto empezaba a parecer una competición. Y el mapa que seguía creciendo.

Notícies relacionades

Iniesta por Albacete, Cruzcampo en Sevilla, Málaga con El Rubius, Canarias con sus plátanos... ¿Alguien da más?

Cuenca no da más, pero por algún extraño motivo todo el mundo acaba mirando allí.