'Machirulo, escóndete'

El videoclip que uneix dues generacions de dones contra el "sistema patriarcal"

El grup feminista Tango treu un vídeo d'apoderament contra la violència masclista

machirulo

machirulo

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

La nena, des dels regals del seu aniversari; l’àvia, des de la cuina. Representen dues generacions diferents, però totes dues viuen la seva revolució particular com a dones a través d’un videoclip que remou consciències i uneix les diferents generacions de dones en la lluita contra la violència masclista. 

El grup madrileny Trampa ha volgut donar una lliçó a través d’un videoclip protagonitzat i creat exclusivament per dones i que compta amb la col·laboració de La Mare, La Otra, Vera (Mafalda) i La Furia. Dones apoderades que envien un missatge contundent

“‘Llámame loca del coño, no me puedes detener. Feminazi me han parido, ¡machirulo, escóndete!’”

Al videoclip veiem, d’una banda, una nena a qui regalen una nina pel seu aniversari mentre veu diversos nens jugar amb espases davant d’un cartell en què es prohibeix jugar les nenes.

La petita comença la seva revolució: es nega a veure’s lligada a una planxa que ofega o a una sexualització primerenca. Ella prefereix pintar-se la cara i lluitar contra aquest patriarcat.

D’altra banda, una dona gran, farta de veure’s postrada a la cuina. Avorrida del rol, troba el pot del feminisme. 

“‘Hemos venido a cantaros que se acabó la opresión’”, diu la cançó, en què expliquen que no quedaran callades, que no han nascut per callar, i que ocuparan els espais que els van voler negar. “‘Deconstruyo los cimientos del sistema patriarcal’”. 

Notícies relacionades

Unides, alcen una rebel·lió, una gran onada “‘que embiste este sistema feroz’”, i envien un missatge comú: “‘Ni una menos’”. 

“‘Somos quien nunca se rinde, quien alza una rebelión,una gran ola que embiste este sistema feroz. Desaprendiendo el camino, construyendo el caminar, la libertad se conquista con las ganas de luchar’”.

Celebrat a les xarxes socials