#NoMiresAOtroLado

La campanya d'Interior que et demana intervenir davant de la violència masclista

Publica tres vídeos en què n'ets protagonista: la víctima, l'amic que no fa res i el veí que es queda immòbil

violencia

violencia

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

El Ministeri de l’Interior ha estrenat a través de les xarxes socials "No miris a una altra banda", un projecte contra la violència masclista, "un problema de tots", presentat per Grande-Marlaska i que vol implicar els ciutadans per intervenir i combatre aquesta xacra. 

Des de l’inici del 2018, 44 dones han sigut assassinades, gairebé un miler des del 2013, quan van començar a comptabilitzar-se les víctimes. Per això, des d’Interior insisteixen que és un problema de tota la societat. "No és justa ni lliure ni democràtica si una meitat exerceix violència sobre l’altra". 

Aquesta campanya mostra tres vídeos amb tecnologia 360º on es mostren diferents formes de maltractament a la dona i en els quals l’espectador n’és testimoni directe per la forma de presentació a través de realitat virtual, una iniciativa pionera.

En el primer dels tres vídeos, tu ets la víctima d’aquest maltractament. Davant teu, un home que t’insulta i t’humilia. "¿Ets tonta? Ets gilpollas. N’estic fins als ous de tu. Tot ho fas malament, en cada puta cosa que et dic la cagues. No aprens".

Humiliada en públic, continua destruint-te: "La creu que m’ha caigut. La tia més tonta del cul m’ha de tocar a mi. No vals per a res. Ara vas i truques a la teva mare plorant". Interior apunta: ¿fins quan aguantaràs?"

En el segon vídeo, incideix en les relacions i en el control a través del mòbil. Tu ets testimoni del moment, perquè ets amic de la parella. Heu quedat en un parc, però ella arriba tard i el seu nòvio comença a qüestionar-ne els motius fins que l’aparta una mica del grup. 

Veus que vol el seu mòbil, l’amenaça i fins i tot l’agafa demanant-li la clau del telèfon. "¿Amb qui cony t’enviaves whatsaps? ¡Digues-me’n la clau!", li crida mentre l’agafa, fent-li mal. "Ningú pot controlar la teva intimitat. Tampoc, la teva parella", incideix el vídeo en un missatge.

"Com et tornis a canviar la clau et foto malbé el puto mòbil", insisteix el noi, mentre els amics van a la seva, sense intervenir en l’escena. "No miris cap a una altra banda". 

Notícies relacionades

En el tercer i últim vídeo, estàs veient la tele i sentsun greu baralla davant la teva finestra. L’home insulta la dona, tira coses a terra i l’agredeix mentre ella crida "no he fet res". 

¿De veritat creus que això no fa amb tu? El vídeo continua amb més agressions: "Estic fins als ous de veure’t la cara. Que deixis de plorar", li diu mentre l’agredeix constantment fins que arriba la policia. Tu et quedes immòbil subjectant el comandament del televisor. ¿A què esperes?