ESPECIAL HALLOWEEN EN 'STREAMING'

Christine McConnell, la pastissera macabra que va encisar Tim Burton

Les curioses creacions de la 'pin-up' s'han colat a la graella de Netflix com una de les propostes més originals de la temporada

zentauroepp45709314 christine mcconnell pastelera de famosos181101132151

zentauroepp45709314 christine mcconnell pastelera de famosos181101132151
hueso

/

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa tres anys, l’equip de Tim Burton va trucar a la porta de la pastissera gòticapin-upinstagramer i maquilladora de les estrelles Christine McConnell, coneguda als EUA per les seves macabres creacions a base de massa de gingebre i per les seves esborronadores decoracions a l’estil de la família Monster. Volien una cosa espectacular per promocionar la pel·lícula Miss Peregrine i els nens peculiars, així que la polifacètica rebostera i fan número u del creador de Beetlejuice (1988) es va passar dos dies enfornant i creant amb xocolata i mantega de cacauet un dimoni de set caps i boques plenes d’ullals. Burton va quedar corprès per la seva horripilant execució [és a dir, genial], i la va fitxar immediatament.

El cineasta amb la seva fan i rebostera de referència, Christine McConnell. / INSTAGRAM

McConnell no tenia plantilles per utilitzar, així que va crear des de zero la seva casa de pa socarrat: primer va retallar parets i finestres de cartró per després aixecar els envans amb massa de galetes. Va afegir unes finestres de vidre de sucre i va posar teranyines al solàrium. Amb pintures comestibles va rematar la teulada de color verd caçador. I al jardí va col·locar uns números gegants, en sentit contrari a les agulles del rellotge, en una picada d’ullet als viatges en el temps del film de Burton

Aquesta col·laboració amb el cineasta va coincidir amb la publicació del seu primer llibre, Postres engañosos, i amb la participació, juntament amb la model eroticoretro Dita von Teese, en el reality Cupcake Wars (una espècie de Masterchef només de pastissos).

Espectacular gosadia televisiva

Amb tot això a la coctelera, i amb una legió de més de 400.000 incondicionals a InstagramInstagram –on, a més de dolços penja les seves fotos gore i de ciència-ficció–, ara ha sigut Netflix la que ha trucat a la seva porta. La cadena de televisió en streaming ha inclòs el seu xou, Las curiosas creaciones de Christine McConnel, Las curiosas creaciones de Christine McConnelentre les seves novetats de Halloween. Sis pastissets que s’assaboreixen en poc més de 20 minuts, inclassificables, friquis i provocadors, i que sorprenen per la seva espectacular gosadia televisiva.

Perquè el programa de McConnell no pretén pontificar com altres documentals de l’estilChef’s Table (excel·lent porn food  si no fos per la ¡relliscada majúscula! d’oblidar-se l’avantguarda espanyola), ni fer riure com els histriònics Zumbo’s Just Dessert Nailed it! (també a Netflix).

Las curiosas creaciones de Christine McConnell Las curiosas creaciones de Christine McConnellés una altra cosa: una invitació a cuinar, però també a ¡cosir-se una mateixa un vestit de nit! Es tracta de somiar, al cap i a la fi, i és igual si es tenen 10 anys o 50. Pura fantasia feta sitcom amb una amfitriona de cabell cardat i ungles de porcellana.

A la seva cuina dels anys 30, entre plat i plat, l’estrambòtica rebostera xerra amb tres titelles sociòpates creats per la companyia de Jim Henson (La Bèstia, un arrogant gat momificat i una ossa rentadora zombi una mica sortida). Completa el quadre, la reina del ‘burlesque’, Dita von Teese, que interpreta un fantasma.

Bacanal 'gore' comestible

Notícies relacionades

Després d’aquest ‘boom’ a Netflix, i amb una bacanal comestible d’insectes, aliensnoies de calendari dels 50 i picades d’ullet a pel·lícules d’assassins en sèrie, ara ha sigut la 20th Century Fox la que li ha demanat un pastís especial amb motiu de l’estrena –divendres– del biopic Bohemian Rhapsody.Un pastís Victoria amb un bust de Mercury en xocolata blanca i garlandes de fondant, de les quals encara es pot donar compte a Twitter.

Segueix Extra  a Facebook