Vist a Twitter

El relat que alerta sobre l'ús que fan els nens d'Internet quan estan sols

Telèfons, adreces... Una youtuber narra com els menors deixen tota mena d'informació privada en els seus comentaris

child-3264751 1920

child-3264751 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

“Ets tonta”. Així de contundent es mostrava un nen de “no pas més d’11 anys” al canal de Youtube d’'isartvlog'. Un comentari a què ella no li dona la més mínima importància però sí que li ha servit com a inici per relatar el tipus de contingut que rep de menors quan no estan acompanyats durant el seu ús d’Internet. 

Per a ella és habitual que els nens li deixin insults, però també telèfons o fins i tot la direcció de casa. Un ús indegut en vista del qual vol demanar especial atenció. I per a això s’ha fixat en aquest menor en concret, perquè li va cridar l’atenció el seu comportament.

El nen tenia el seu propi canal a Youtube amb dos vídeos, un gameplay i un directe de feia dos dies. En aquest directe es va aturar la youtuber. Després d’una intro de tres minuts, començava a dir que estava gravant aquest contingut sense que ho sàpiga la seva família. Mira cap a la porta per si el senten i segueix. El canal tenia el seu nom i cognoms, sense cap tipus de privacitat, i explica que una companya seva l’ajudarà amb el canal. Al final del vídeo, reconeix que està sol a casa: “Estic fent això perquè si els meus pares estiguessin no podria”. Mira una altra vegada a la porta i talla la connexió. 

Un nen sol, amb accés a un món desconegut i insegur, i que dona totes les seves dades obertament. No és l’insult, sinó el perill a què s’exposa el que alerta Isa:

Però aquí no acaba el perill. Ella assegura que en moltes ocasions ha hagut d’esborrar comentaris d’usuaris menors perquè oferien tota mena d’informació privada, per començar el seu número de telèfon, perquè volien ser amics.

També l’adreça de casa.

Notícies relacionades

Però ella entén que no és la seva responsabilitat esborrar aquest tipus de comentaris, una cosa que en ocasions no pot vigilar per falta de temps. Per la qual cosa alerta de la necessitat que els pares controlin l’ús que fan els seus fills de la Xarxa.

I, per descomptat, ella parla des d’un canal amb 25.000 subscriptors que considera més o menys gestionable. Però la pregunta és què passarà als canals on el youtuber té centenars de milers de seguidors, milions fins i tot, i segurament no existeix un control així sobre el que comparteixen els menors.