Binibèquer

Un impressionant remolí sorprèn els banyistes d'una platja de Menorca

El remolí va fer volar desenes de para-sols i alguns van acabar a l'aigua

No hi va haver cap ferit

remoli

remoli

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els banyistes d’una cala de Binibèquer, al terme municipal de Sant Lluís de Menorca, prenien el sol i disfrutaven de les aigües cristal·lines del mar aquest dimarts al migdia quan els va sorprendre un inesperat i sorprenent fenomen meteorològic: un remolí d’estiu.

El remolí, que es va iniciar en tan sols uns instants a terra, va aixecar una enorme polseguera i es va endur sorra, flotadors i desenes de para-sols.

Amb un diàmetre d’uns 4 metres i una altura de 20 m, el fenomen va provocar que els turistes comencessin a córrer per esquivar els para-sols, que volaven descontrolats per l’aire i algun va acabar a l’aigua.

Cap ferit

Segons el portal Menorca.info, el remolí va ser molt breu, tan sols d’un minut. Malgrat l’espectacularitat de les imatges que va compartir a les xarxes socials un usuari no s’ha hagut de lamentar cap ferit. "És un miracle que ningú hagi resultat ferit quan els para-sols han començat a aixecar-se i a caure", va explicar al portal el socorrista Sergio Castillo. Els dos vigilants es van situar als dos costats de la platja indicant a la gent que s’apartés de la zona i un d’ells va rebre l’impacte d’un para-sol, tot i que el cop no va tenir conseqüències.

El remolí es va extingir en un tres i no res, tan sols va durar un minut.

Notícies relacionades

Després de difondre’s aquestes imatges, el meteoròleg i exdelegat de l’Aemet Agustí Jansà va precisar que el fenomen no és un cap de fibló, sinó un remolí ocasionat per les diferències tèrmiques. 

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Balears