Anar al contingut

Binibèquer

Un impressionant remolí sorprèn els banyistes d'una platja de Menorca

El remolí va fer volar desenes de para-sols i alguns van acabar a l'aigua

No hi va haver cap ferit

El Periódico

Un impressionant remolí sorprèn els banyistes d'una platja de Menorca

Els banyistes d’una cala de Binibèquer, al terme municipal de Sant Lluís de Menorca, prenien el sol i disfrutaven de les aigües cristal·lines del mar aquest dimarts al migdia quan els va sorprendre un inesperat i sorprenent fenomen meteorològic: un remolí d’estiu.

El remolí, que es va iniciar en tan sols uns instants a terra, va aixecar una enorme polseguera i es va endur sorra, flotadors i desenes de para-sols.

Amb un diàmetre d’uns 4 metres i una altura de 20 m, el fenomen va provocar que els turistes comencessin a córrer per esquivar els para-sols, que volaven descontrolats per l’aire i algun va acabar a l’aigua.

Cap ferit

Segons el portal Menorca.info, el remolí va ser molt breu, tan sols d’un minut. Malgrat l’espectacularitat de les imatges que va compartir a les xarxes socials un usuari no s’ha hagut de lamentar cap ferit. "És un miracle que ningú hagi resultat ferit quan els para-sols han començat a aixecar-se i a caure", va explicar al portal el socorrista Sergio Castillo. Els dos vigilants es van situar als dos costats de la platja indicant a la gent que s’apartés de la zona i un d’ells va rebre l’impacte d’un para-sol, tot i que el cop no va tenir conseqüències.

El remolí es va extingir en un tres i no res, tan sols va durar un minut.

Després de difondre’s aquestes imatges, el meteoròleg i exdelegat de l’Aemet Agustí Jansà va precisar que el fenomen no és un cap de fibló, sinó un remolí ocasionat per les diferències tèrmiques. 

Segueix Extra  a Facebook

Temes: Balears