ESTUDI DE TOPDOCTORS

Fins a 5 quilos ens podem engreixar durant el Mundial de Rússia

Durant els 90 minuts d'un partit, els espanyols arribem a consumir entre 300 i 1.000 kcal

Et proposem una dieta alternativa

Moscow (Russian Federation), 18/06/2018.- Soccer fans gather at a bar in central Moscow, Russia, 18 June 2018. The FIFA World Cup 2018 takes place in Russia from 14 June until 15 July 2018. (Mundial de Fútbol, Moscú, Rusia) EFE/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Moscow (Russian Federation), 18/06/2018.- Soccer fans gather at a bar in central Moscow, Russia, 18 June 2018. The FIFA World Cup 2018 takes place in Russia from 14 June until 15 July 2018. (Mundial de Fútbol, Moscú, Rusia) EFE/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / FACUNDO ARRIZABALAGA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot sol, amb amics, al bar, a casa, a la feina, davant del televisor i amb un pica-pica fàcil i a l’abast. Aquesta escena es repeteix aquests dies amb cada partit del Mundial de Rússia 2018. Els nervis i les emocions durant cada partit fa que mengem de manera compulsiva i descontrolada, sense parar gaire atenció al que ingerim ni en quina quantitat.

Durant els 90 minuts que dura un partit de futbol els espectadors poden arribar a ingerir entre 300 i 2.500 kcal. Una cosa que d’aquí que acabi el Mundial, el proper 15 de juliol, pot suposar un augment de pes d’entre un i cinc quilos. Un gol per tot l’escaire en plena èpocad’operació biquini.

Això és almenys el que assegura un estudi de Top Doctors, la plataforma per trobar especialistes mèdics en la sanitat privada.

Segons aquest informe, el menú estrella durant el Mundial el componen aquests aliments: 

Cervesa: 150 kcal per 350 ml

Refrescos: 130kcal per 330 ml

Copes: 300 kcal

Patates fregides: 30 g són unes 160 kcal

Olives: 20 g són unes 23 kcal

Fruita seca: 100 g són 500 kcal

Hamburguesa: unes 650 kcal

Pizza: unes 550 kcal

Rotlle de primavera i arròs tres delícies: fins a 700 kcal

Digestió pesant i restrenyiment

A més, el menjar ràpid "es caracteritza per la seva baixa aportació en fibra, la qual cosa provoca l’alentiment del trànsit intestinal, la digestió pesant i fins i tot restrenyiment", assegura la doctora Mar Fernández, membre de la mateixa plataforma digital. "A més, la sal que solen contenir aquest tipus d’aliments potencia la retenció de líquids. Tot això provoca que l’endemà ens sentim inflats i més pesants, i fins i tot que aquella nit descansem pitjor".

Menjar aquest tipus d’aliments de tant en tant no és perjudicial, però la freqüència de cites futbolístiques durant el Mundial és molt elevada. "El problema és quan es produeixen dos o tres menjars copiosos entorn de les mil calories dues o tres vegades per setmana", explica Fernández, que assegura: "És allà on es percep l’augment de pes significatiu".

Alternatives més saludables

Com a tapes alternatives amb menys kilocalories, els doctors d’aquest estudi proposen el següent menú:

Cogombrets: preferible a les olives, per la seva menor aportació calòrica. 100 grams de cogombrets en vinagre equivalen a 25 kcal, per la qual cosa pot ser un bon aperitiu.

Xips de verdures: Enfornades sense oli, les verdures laminades són molt més lleugeres que les xips (i més saciants).

Crudités amb salsa de iogurt o hummusCrudités : Una bona ‘pintxo’ de vitamines molt baixa en calories.

Notícies relacionades

Musclos i escopinyes al natural amb suc de llimona: Baixos en greix, rics en proteïnes, ferro i vitamines A i B.

Seguiu Extra  a Facebook

Temes:

Dietes