BARALLES SAGNANTS

Els Estats Units ressusciten la boxa a pèl

Wyoming va celebrar dissabte passat el primer torneig legal d'aquest brutal esport, en què homes i dones es colpegen amb els artells al descobert

34344335 1684516851655138 5514693417713532928 n

34344335 1684516851655138 5514693417713532928 n

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Estats Units han ressuscitat el combat de boxa sense guants, amb els punys al descobert, amb la celebració, el cap de setmana passat, del Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC), a Wyoming. Es tracta del primer torneig legal de lluita amb artells que té lloc en territori nord-americà des que es va regular aquest esport el 1889.

La baralla d’artells s’assembla a la boxa, però té les seves pròpies regles, tal com estipula la BKFC, que presideix a Filadèlfia l’exboxejador professional David Feldman. La seva intenció és iniciar una nova era professional per a aquest nou-vell esport. Les normes incideixen a preservar la seguretat física dels lluitadors, tant de la categoria masculina com femenina. Tot i així, els combatents acaben amb els artells en carn viva i les mans totalment ensangonades. També el ring és diferent del de la boxa, en aquest cas, la pista de combat és circular (squared circle).

Només lluitadors professionals de boxa, ‘kick-boxing’, MMA (arts marcials mixtes) o ‘muay thai’ (boxa tailandesa) van poder participar en aquest esdeveniment, retransmès per la tele de pagament per als Estats Units i el Canadà dissabte passat, 2 de juny. 

Cartell de la cita a la capital de Wyoming, Cheyenne. / BKFC

Combats "més autèntics"

Lluitadores i lluitadors van pujar al ring a pèl, sense gases ni embolcalls als artells, ja que la BKFC defensa que és la forma "més autèntica" de lluita. 

Dissabte passat l’Ice & Events Center de Cheyenne (Wyoming) va acollir el torneig amb 12 combats, entre els quals van destacar els dels pesos pesants UFCRicco Rodriguez vs. Lewis la Bestia, el de Bobby Gunn vs. Marcelo Tavares, i l’enfrontament femení de la categoria de 125 lliures entre Bec Rawlings versus Alma Garcia. El públic va pagar entre 12,54 dòlars i 318,49 dòlars (d’11 a 272 euros).

Notícies relacionades

Alguns d’aquests combats, no aptes per a tots els públics per les lesions sagnants amb què acaben les mans dels combatents, es poden veure en vídeos pujats a Youtube, com el que segueix aquestes línies entre Rowdy Bec Rawling i Alma Garcia, Rowdy que va acabar amb victòria per a la púgil de Brisbane (Austràlia), de 29 anys. La narració va a càrrecd’Antonio Tarver, excampió mundial de boxa.

L’‘squared circle’ de la BKFC

Tots els combats a Bare Knuckle Fighting Champions es fan al patentat BKFC Squared Circle, un “revolucionari” anell circular flanquejat per quatre cordes. El seu disseny està pensant per facilitar baralles més emocionants i amb un ritme més ràpid, alhora que augmenta la seguretat dels atletes. Les <em>línies zero</em> es basen en les regles de John <em>Jack </em>Broughton, pare de la boxa, que regeixen les baralles d’artells al descobert des del segle XIX, i que requereix que els lluitadors trepitgin la línia al començament de cada ronda, en un cara a cara a només uns centímetres de distància. 

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Estats Units