Mor l'actor Reg E. Cathey, secundari de 'The House of Cards' i 'The Wire'

L'intèrpret, de 59 anys, tenia càncer de pulmó

aa

aa

1
Es llegeix en minuts
Efe

L'actor nord-americà Reg E. Cathey, conegut per les seves aparicions a House of Cards i House of CardsThe Wire, ha mort als 59 anys, segons va anunciar David Simon, creador d'aquesta sèrie.

La informació ha sigut confirmada després pel portal TMZ, que assegura que l'intèrpret, que patia càncer de pulmó, va morir a Nova York envoltat pels seus familiars i amics més pròxims.

Cathey va guanyar l'Emmy el 2015 pel seu paper a House of Cards, el propietari d'un establiment de carn a la barbacoa. L'intèrpret també va ser candidat a l'Emmy per aquest mateix paper el 2014 i el 2016.

L'altre paper cèlebre de la seva carrera va ser en el drama The Wire, on donava vida a Norman Wilson, un periodista reconvertit en polític de Baltimore. També va aconseguir gran popularitat pel seu treball a la sèrie de HBO Oz, en la pell de l'alcaid Martin Querns.

Un actor "únic"

Recentment se'l va poder veure a la sèrie Outcast i al film per a televisió The Immortal Life of Henrietta Lacks.

Notícies relacionades

"No només va ser un mestre com a actor, sinó un dels éssers humans més encantadors amb els quals he compartit llargs dies en un set", ha afirmat Simon a través del seu perfil a Twitter.

Beau Willimon, creador de House of Cards, ha indicat que Cathey era "únic". "Estava ple de vida, generositat, humor, dignitat i era una font de talent. Era estimat per tots els que vam tenir la sort de conèixer-lo i treballar amb ell. El trobarem molt a faltar", ha afegit.