cabells a preu d'or

El cabells de Marylin Monroe, els més cars de la història

El preu dels cabells de l'actriu i cantant ha superat a les subhastes els d'altres famosos, com Justin Bieber, Napoleó Bonaparte o Els Beatles

undefined24083326 television pelicula bus stop con marilyn monroe180208124311

undefined24083326 television pelicula bus stop con marilyn monroe180208124311

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portal on line de subhastes Catawiki s'especialitza en la compravenda d'articles singulars. I entre aquests, hi ha els flocs de cabells d'alguns dels famosos amb més seguidors del món.

Francisco Álvarez, expert en curiositats d'aquesta empresa, ha afirmat que "encara que els cabells de qualsevol personatge famós poden recaptar avui interessants quantitats de diners, són els cabells de celebritats que han mort els que arriben a xifres desorbitades".

Alguns seguidors, amics, i fins i tot perruquers amb visió de futur van veure el valor de guardar aquests flocs per treure algun guany en el futur. "Potser d'aquí 50 anys els cabells de Donald Trump o Ariana Grande seran d'allò més buscats", aventura Álvarez.

A continuació us presentem una llista dels famosos els cabells dels quals han arribat a les xifres més altes:

Marilyn Monroe

El 2016, dos flocs de la rossa melena de Marilyn Monroe van ser objecte de subhasta. La venedora va ser Frieda Hull, coneguda com la principal fan de l'actriu americana dels anys d'or de Hollywood, i havia obtingut els cabells a través de la perruquera de l'estrella, Tinseltown. La subhasta va sobrepassar els 51.000 euros i va superar totes les expectatives.


Justin Bieber

El mateix cantant canadenc va decidir en aquest cas donar els seus cabells per destinar els diners obtinguts a causes benèfiques. El febrer del 2011, l'estrella musical va sortir en el programa de televisió The Ellen Show i va sorprendre la presentadora Ellen Degeneres amb un regal d'aniversari que consistia en una capseta amb diversos flocs del seu últim tallat de cabells. Es van posar d'acord per subhastar-los, i ho van fer a través d'eBay. Es van recaptar un total de 32.700 euros, que van ser donats a l'oenagé The Gentle Bar, una organització per al benestar animal a Califòrnia.


David Bowie

Un empleat del museu de cera londinenca Madame Tussauds conservava un floc de cabells del cantant. S'esperava que la venda dels cabells no superés els 3.800 euros, però després de la seva mort, el gener del 2016, va arribar als 16.900 euros. Álvarez assegura que "si el floc hagués sigut venut abans de la seva mort, el més probable seria que s'hagués arribat al preu inicialment estimat. Quan les persones moren, el valor sentimental dels articles associats a la persona augmenta i, en molts casos, el seu valor econòmic també". 


Els Beatles

Els flocs de cabells dels membres dels Beatles es van subhastar l'any passat i van arribar a un valor de més de 9.700 euros, multiplicant per quatre el preu inicialment estimat. Els flocs de la subhasta van ser tallats el 12 de desembre de 1964, durant el rodatge de la pel·lícula A hard day's night, on apareixia la mítica banda de la ciutat de Liverpool, per un dels membres de l'equip de maquillatge. 

El floc de Paul McCartney era el més buscat i es va vendre per més de 2.500 euros. Els de George Harrison i Ringo Starr es van vendre per més de 2.400 cadascunRingo Starr, i el de John Lennon va superar els 1.100 euros.


John F. Kennedy

El perruquer de l'expresident dels Estats Units, Harry Gelbart, tenia uns importants coneixements i interessos financers, i va tenir l'ocurrència de guardar alguns flocs de cabells de Kennedy abans que fos assassinat a Dallas. Uns quants cabells de l'home que va instigar la guerra del Vietnam va arribar a la xifra de 3.900 euros.


Napoleó Bonaparte

El metge de l'emperador francès li va tallar un floc de cabells el 4 de juliol de 1817, per entregar-lo al capità anglès O'Meara com a mostra de gratitud per haver protegit Bonaparte a l'illa de Santa Elena. Els cabells es van conservar durant centenars d'anys i el 2015 van ser subhastats. Només quedaven 4 mil·límetres de llarg, però va aconseguir un remat de subhasta de 2.400 euros.


Elvis Presley

Un floc de cabells del rei del rock va arribar als 1.300 euros el 2017. La mata de cabells es van conservar gràcies al perruquer personal de l'estrella, Homer Gill Gilleland. L'estilista va preveure que, al tractar-se d'un pentinat que va marcar tot l'estil d'una època, es podria vendre bé una vegada mort el cantant. I així va ser: quan Elvis va morir, el 1977, Gilleland va començar a vendre flocs de cabells en una botiga desouvenirsdavant Graceland, la residència del rei del rock.

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades