DEMANDA DESESTIMADA

U2 guanya el judici per un plagi en l'àlbum 'Achtung Baby'

Paul Rose sostenia que la banda irlandesa havia copiat el principi de la seva cançó 'Nae Slappin'

El cantautor britànic buscava aconseguir almenys cinc milions de dòlars d'indemnització

jgarcia41137221 icult grupo u2  foto anton corbijn171201120830

jgarcia41137221 icult grupo u2 foto anton corbijn171201120830

1
Es llegeix en minuts
Reuters

La banda musical U2, liderada per Bono, ha guanyat el judici contra el cantautor britànic Paul Rose, que els acusava d'haver copiat "virtualment nota per nota" el riff del començament d'una de les seves cançons. La jutge va dir que no era una part "prou substancial" de la composició perquè pugui ser un fragment per protegir. A més, va afegir que si el riff fos matèria de protecció, tampoc podria determinar que la banda de rock irlandesa l'hagués copiat. 

Notícies relacionades

La cançó que Rose denunciava és The Fly, de l'àlbum Achtung Baby, publicat el 1991 i reeditat el 2011. Segons el cantautor britànic, la banda irlandesa hauria copiat íntegrament els primers 13 segons de Nae Slappin, així com el ritme de bateria i la línia de baix. 

Rose buscava obtenir almenys cinc milions de dòlars d'indemnització dels membres d'U2 i d'UMG Recordings Inc., discogràfica que va publicar el disc amb el segell d'U2 Island Records. Segons el músic, havia donat a Island una gravació preliminar de Nae Slappin, que seria la que haurien usat U2 per al principi de The Fly.