CAMPANYA DE VÍDEOS EXPLICATIUS

Facebook revela per primera vegada els seus principis de privacitat

Les noves lleis de protecció de dades de la UE, que entraran en vigor al maig, han obligat la xarxa social a ajudar els seus usuaris a administrar millor els seus comptes

L'empresa admet que "no tothom ho vol compartir tot amb tothom"

A Facebook logo is seen at the Facebook Gather conference in Brussels, Belgium January 23, 2018. REUTERS/Yves Herman

A Facebook logo is seen at the Facebook Gather conference in Brussels, Belgium January 23, 2018. REUTERS/Yves Herman / YVES HERMAN (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Efe

En el marc del Dia Internacional de la Protecció de Dades aquest diumenge, Facebook ha publicat per primera vegada una llista amb els seus set principis de privacitat, que inclouen el control donat a l'usuari per gestionar les seves dades, la seva ajuda per entendre què es fa amb ells o la millora constant d'aquesta empresa en aquest àmbit.

"Reconeixem que les persones fan servir Facebook per connectar-se, però no tothom ho vol compartir tot amb tothom", i per això és important disposar d'"opcions" quan es tracta de l'ús de dades, assegura aquest dilluns en una nota Erin Egandirectora de Privacitat de Facebook.

Altres principis que guien les actuacions de Facebook per a la protecció de dades inclouen el compromís de la privacitat "des del disseny" dels seus productes o el treball "dur" per mantenir segura la informació dels usuaris.

Nova legislació europea

Aquesta campanya de comunicació de Facebook per assessorar els seus nombrosos usuaris europeus sobre la gestió de les seves dades personals arriba unes quantes setmanes després de l'entrada en vigor de la nova llei europea sobre la protecció de la privacitat en línia.

El Reglament general sobre la protecció de les dades personals (GDPR), un text europeu que s'aplicarà a partir del 25 de maig, es basa en el dret fonamental de tothom a Europa a protegir la seva privacitat i les seves dades personals.

Aquest reglament representa una petita revolució per a les empreses, les administracions, les associacions, els partits polítics i també els subcontractistes, que hauran de recopilar només les dades necessàries. No les podran conservar més del necessari i hauran de garantir el consentiment informat dels interessats, que tindran veu en el seu ús.

Amos de 'la teva informació'

Sobre això, la directora de Privacitat de Facebook, Egan, assegura que la xarxa social garanteix com a part dels seus principis que siguis "l'amo de la teva informació" i que, a més, la puguis esborrar, amb la possibilitat que el compte sigui eliminat quan un desitgi, precisa la plataforma.

L'últim principi inclòs en la seva llista és que "som responsables", ja que a més de les revisions exhaustives de la privacitat, els productes són sotmesos a "rigoroses proves" de seguretat de dades.

"Ens reunim amb reguladors, legisladors i experts en privacitat de tot el món per obtenir informació sobre les nostres pràctiques i polítiques de dades", afegeix.

Més enllà d'aquests principis, Facebook ha informat d'una nova campanya d'educació per ajudar a comprendre com s'usen les dades a la plataforma i com cadascú pot administrar la seva pròpia informació.

Vídeos educatius

Així mateix, des d'aquest dilluns s'introdueixen vídeos educatius en la secció de notícies (News Feed) per informar de temes de privacitat importants, i aquest any es disposarà d'un nou centre per a la configuració de la privacitat en un únic lloc. "L'estem dissenyant tenint en compte suggeriments de la gent, legisladors i experts en privacitat".

Notícies relacionades

Al llarg del 2018 s'organitzaran tallers, inicialment a Europa, que ja han començat a Brussel·les, sobre protecció de dades per a petites i mitjanes empreses, enfocats en el nou Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea (UE), de compliment obligat a partir del maig en tots els Estats membres. 

Segueix Extra a Facebook