producte de ferrero

Els fans de Nutella a Alemanya fan una crida al boicot per un canvi en la recepta

La fórmula de la famosa crema d'avellanes augmenta la quantitat de sucre

Polèmica pel canvi de recepta de Nutella / Miriam Lázaro

1
Es llegeix en minuts

Una associació de consumidors d'Alemanya ha destapat aquesta setmana que l'empresa italiana Ferrero ha canviat la fórmula de la seva famosa crema d'avellanes, Nutella. La nova recepta, precisament, porta menys quantitat d'aquest fruit sec i, en canvi, més sucre. Aquesta modificació ha indignat els fans alemanys de Nutella, que critiquen la presència més gran de greixos. La crema fabricada per Ferrero i distribuïda a Alemanya ara porta el 56,3% de sucre pel 55,9% de l'anterior fórmula. A més, del 7,5% de llet desnatada en pols ha passat a un 8,7% després de la reformulació. Cal destacar que la recepta d'aquest tipus de productes pot patir variacions depenent del país on es distribueixi.

Notícies relacionades

Aquestes modificacions han indignat els fans de Nutella, que fins i tot estan fent crides a boicotejar el producte. La campanya es mou per les xarxes socials, com Twitter, amb l'etiqueta #BoycottNutella. Ferrero, segons recull el 'The Guardian', ha acceptat que ha fet un "petit ajust" en la fórmula però ha assegurat que "la quantitat de sucre no ha augmentat" ja que la pujada d'aquest ingredient en els indicadors es deu a l'increment de la llet en pols. 

Fa uns mesos, Nutella ja va estar al centre de les crítiques per la quantitat d'oli de palma que incloïa la seva recepta.