TENDÈNCIES AL LLIT

La revolució robotsexual 'is coming'

La meitat dels homes dels EUA creuen que en els pròxims 50 anys tenir nits de disbauxa amb androides serà l'habitual

El sector de la robofília, en ple auge, ja creix a raó de 15.000 milions de dòlars a l'any

exmachina-ava-machines-could-start-thinking-like-humans-as-early-as-2025

exmachina-ava-machines-could-start-thinking-like-humans-as-early-as-2025
20171011 elperiodico sexrobot
robotcover
robotaflickr

/

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'¿Els androides somien amb ovelles elèctriques?' El clàssic de ciència-ficció en què Philip K. Dick va imaginar fa gairebé mig segle un món apocalíptic i radioactiu amb androides renegats gairebé idèntics als humans torna a estar d'actualitat amb l'estrena de 'Blade Runner 2049'. L'homenatge de Denis Villeneuve a la pel·lícula de culte de Ridley Scott aprofundeix en l'imprecís límit que separa el món artificial i el real, entre els sentiments que pot experimentar un humà i un robot d'última generació. A més de la literatura i el cine -amb altres propostes existencialistes, com 'Ex Machina', d'Alex Garland-, també la televisió ha abordat el tema. Un exemple recent és 'Westworld' (HBO), sobre un parc temàtic amb autòmats perfectes, creats per satisfer les fantasies, fins i tot les més baixes, dels seus visitants humans.

Però la robòtica i la intel·ligència artificial (IA) no és només un tema de la ciència-ficció: avui ja és una potent indústria que cotitza a l'alça. Una realitat.

Dins d'aquest camp d'androides ginoides (robots amb aspecte d'home i dona, respectivament) hi ha un grup que despunta especialment, el dels 'ninos sexuals'. La indústria de les joguines per a adults, que ja creix a raó de 15.000 milions de dòlars a l'any -i que podrien ser de 50.000 milions a l'any per al 2020, segons 'Forbes'- , avança que és una barbaritat. Per això, els experts auguren que en els pròxims 50 anys el sexe amb robots podria fins i tot eclipsar l'humà.

I com a mostra tenim que fa pocs mesos va obrir al centre de Barcelona el primer bordell amb 'sex dolls' portades de l'Àsia i els EUA, també potències mundials pel que fa al sexe robòtic. Entre 5.000 i 6.000 euros costen els humanoides més aconseguits que fabriquen empreses com Real Doll True Companion. A Alibaba, el gegant xinès de comerç 'on line', n'hi ha rèpliques molt aconseguides per xifres amb un zero menys.

Revolució robotsexual

Precisament és al país nord-americà on s'ha dut a terme una recent enquesta sobre la pròxima revolució sexual que s'acosta: la dels robots sexualsYouGov, una empresa demoscòpica que fa estudis sociològics als EUA, Europa i l'Àsia, acaba de publicar que un de cada quatre homes estaria disposat a tenir sexe amb un robot. La mateixa investigació conclou que el 49% dels adults nord-americans creuen que tenir relacions íntimes amb androides serà una pràctica comuna en els pròxims 50 anys. 

Fantasies amb assistents virtuals

Les dades no difereixen gaire de les que el mes d'abril passat va publicar Mindshare, que assegurava que un de cada quatre usuaris ha tingut fantasies sexuals amb assistents de veu com Siri, Cortana Alexa (idea que centra l'argument del film 'Her', protagonitzat per Joaquin Phoenix i al qual presta la seva sensual veu Scarlett Johansson).

L'estudi sobre el sexe amb robots de YouGov que recull el portal Statista es basa en enquestes a 1.146 adults nord-americans més grans de 18 anys. La mostra evidencia alguna diferència entre sexes, com per exemple, que només el 9% de les dones van confessar que els agradaria tenir una nit de disbauxa amb un robot. 

¿Infidelitat elèctrica?

Notícies relacionades

No obstant, sobre les conseqüències morals de l'acte sexual amb un company mecànic, tant homes com dones mantenen postures no tan diferents: en general, el 32% dels enquestats ho veurien com una "infidelitat", mentre que el 33% no ho veuria així. Per sexes, el 37% dels homes descartarien que una relliscada amb un robot fos una infidelitat, mentre que en les dones el percentatge és del 29%.

Gairebé un terç dels adults nord-americans se sentirien "enganyats" per la seva parella si aquesta tingués sexe amb un robot / YOUGOV

D'altra banda, l'estudi també mostra que només el 14% etiquetaria el sexe amb robots com una "còpula tradicional" i que un de cada tres equipara aquesta classe de sexe futurista amb la masturbació. Finalment, resulta força inquietant pensar que gairebé la meitat (el 42%) considera "més segur" el sexe amb un robot -malgrat que pugui ser potencialment piratejat- que contactar amb un humà estrany.