S'acaben les excuses per no fer exercici

L'invent ideal: una bici per aprimar-se mirant sèries

Un jove enginyer inventa una bicicleta estàtica que només emet la sèrie de Netflix si pedaleges

cycflix

cycflix

1
Es llegeix en minuts

Hi ha moltes excuses per no fer exercici. Una és la falta de temps. Sumant la feina, les tasques domèstiques i les hores d'oci, hi ha gent que no té ni un minut lliure per posar-se en forma (o aquesta és l'excusa). Ronan Byrne, un estudiant irlandès d'enginyeria electrònica de 21 anys, ha fabricat l'invent ideal per a ells: una bicicleta estàtica que, connectada a Netflix, et permet mirar la teva sèrie favorita només si pedaleges. O el que és el mateix: apaga la plataforma si deixes de pedalejar.

L'aparell s'anomena Cycflix, una combinació de bici en anglès ('cycle') i Netflix. La màquina et motiva a seguir fent exercici per poder disfrutar de la teva sèrie favorita. El capítol no només s'atura si deixes de pedalejar, sinó que també ho fa si vas a poca velocitat

Notícies relacionades

La idea ja ha atret l'atenció de mitjans de comunicació de tot el món per la seva pràctica utilitat, però de moment el jove Ronan Byrne no es planteja comercialitzar-la. Per ara, només és un projecte personal, però ha explicat el seu funcionament a 'Instructables', una web dedicada a creadors que conceben invents pel seu compte. "La raó principal per la qual vaig fer aquest projecte va ser aprendre una mica de Python [un llenguatge de programació informàtica] i, finalment, utilitzar el meu Raspberry Pi [un ordinador de placa reduïda], amb què no sabia què fer".

La plataforma nord-americana Netflix ja ha fet intents d'acostar-se al món de l'esport i dels hàbits saludables. Aquest mateix any, ha presentat un dispositiu que actua com un entrenador personal. Quan abaixes el ritme, el 'gadget' mostra personatges coneguts de les sèries de Netflix que t'animen a tirar endavant.