MULTAT PER FRAU A HISENDA

Javier Bardem recalca que "sempre" ha complert les seves obligacions fiscals

La sanció del Suprem és per "infraccions lleus" resoltes "fa anys", afirma l'actor

bardem

bardem / ARMANDO ARORIZO

1
Es llegeix en minuts

L'actor Javier Bardem ha defensat avui que "sempre" ha complert amb les seves obligacions fiscals, després de ser sancionat per dues infraccions tributàries lleus per un valor total de 151.000 eurosdues infraccions tributàries lleus, que l'artista ha atribuït a diferències interpretatives entre Hisenda i els seus assessors fiscals.

A través d'un comunicat, l'actor s'ha declarat "sorprès" per les informacions en què se l'acusa "de defraudador a Hisenda", després de saber-se que el Tribunal Suprem ha confirmat dues sancions per la liquidació de l'IRPF del 2006 i del 2007 de la societat Pinguin Films SL, de la qual era soci i administrador únic.

Bardem ha recalcat que el Suprem l'ha sancionat per "infraccions lleus" que es van resoldre "fa anys" i que ja ha liquidat tant les partides en què existien diferències d'interpretació com les dues sancions per infraccions lleus, que l'actor havia recorregut.

DIFERÈNCIES D'INTERPRETACIÓ

A més, l'actor ha explicat que entra "dins de tota normalitat" que existeixin "diferències" d'interpretació entre Hisenda i els assessors fiscals o tributaris "a l'hora de liquidar determinats conceptes", que és el que "ha passat en aquest cas, com els passa a milers de persones cada any", segons ha subratllat.

"I m'interessa destacar que no tinc cap més voluntat que la de seguir complint la llei i les seves obligacions tributàries en el sentit que marquen les normes, com sempre he fet des que vaig començar a tributar en els inicis de la meva carrera", ha conclòs l'actor.

SOROLL MEDIÀTIC

Notícies relacionades

Mario Sol, advocat de Bardem, ha referit per la seva part que l'intèrpret paga els seus impostos i ha declarat a Espanya "totes les quantitats que ha percebut des de l'inici de la seva carrera professional". També ha argumentat que l'actor ha assumit la interpretació de l'Agència Tributària en la revisió de les seves declaracions dels exercicis 2006 i següents, ha pagat les quotes i les sancions i ha complert "totes les seves obligacions fiscals".

Sol conclou que la sentència, "que amb tant soroll mediàtic ha sigut divulgada", no és "ni més ni menys" que una revisió de l'Agència Tributària, "com tantes altres que, per descomptat, acata".