POLÈMICA EN ELS OSCARS 2016

Iñárritu defensa amb un vídeo que sí que va aplaudir Jenny Beavan

La dissenyadora guanyadora pel vestuario de 'Mad Max: Furia en la carretera' tanca la polèmica: "No m'importa gens ni mica"

jenny iarrituplay

jenny iarrituplay

1
Es llegeix en minuts

Un dels moments més comentats -per desagradable- de la gala dels Oscars d'aquest any va ser el de la polèmica dels no-aplaudiments a la guardonada pel millor vestuari per 'Mad Max: furia en la carretera', Jenny Beavan. Ja és històric el famós 'loop' de Vine, amb què més de 40 milions de persones van veure la freda reacció dels assistents a la cerimònia, alguns tan notoris com el director mexicà Alejandro González Iñárritu, que no només no va aplaudir sinó que li va llançar alguna mirada de desdeny.

Després de la pluja de crítiques rebudes, el cineasta ha volgut reparar la seva imatge amb unes paraules i un 'gif' que ha enviat al diari 'The Guardian'. "Jenny Beavan és una dissenyadora de vestuari magistral i es mereixia l'Oscar per 'Mad Max'. Alterar la realitat ometent la totalitat del que va passar per suggerir que vaig sentir alguna cosa que no fos admiració em sembla mesquí i fals. En el clip de 10 segons que està circulant no es veu el meu aplaudiment per a Jenny mentre pujava els esglaons per arribar a l'escenari", diu el comunicat. I per deixar-ho ben clar, també ha enviat el 'gif' amb la seva versió dels fets.

Notícies relacionades

Per la seva part, Beaver, que ha sigut nominada 10 vegades als Oscars i que ja té dues estatuetes, ha donat la seva opinió a 'Hollywood Reporter' sobre aquest lleig davant una audiència de milions. "Honestament, jo no vaig aplaudir tota l'estona. Les mans es cansen i ja havíem aplaudit molt abans [tot i que el seu premi va ser el quart de la nit]. ¡No tenien per què fer-ho! No m'importa el més mínim. Em vaig sentir molt bé, em vaig sentir acollida, molt orgullosa d'haver fet la pel·lícula per a George i, la veritat, no em va importar el que ningú més pensés".

 "Sóc una persona de texans. Tinc roba per anar arreglada, però va ser una decisió molt conscient no anar amb un simple conjunt negre. Sóc britànica amb un caràcter lleument rebel, sempre ho he tingut. En realitat, el cert és que m'heu vist. Sóc baixa, sóc grassa. Estaria ridícula en un vestit de festa", diu la dissenyadora.