a tv-3

El dia que Rubianes va ser president de la Generalitat

L'actor galaicocatalà va participar en un gag de 'Polònia' fa vuit anys

El gag de ’Polònia’ en què va participar Pepe Rubianes. / 'POLÒNIA'

1
Es llegeix en minuts

L'1 de març del 2009 va morir Pepe Rubianes, aquest dimecres fa set anys. L'abril del 2008, l'"actor galaicocatalà" va ser president de la Generalitat per un dia en un gag del programa ‘Polònia’, de TV-3.  A la taula de president de la Generalitat va proposar, amb el seu particular estil i sentit de l'humor, mesures contra problemes estructurals com la baixa natalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

En aquell gag, de ja fa gairebé vuit anys, el còmic es va voler fer respectar fent-se dir "Honorable President José Rubianes". Va arribar a decretar “cinc dies de descans a tots els treballadors cada setmana”, ignorant totalment el director del programa, Toni Soler, i preguntant sobre el control de la Generalitat sobre TV-3. Després, va aprofitar per convidar el públic a l'espectacle que presentava aleshores al teatre Capitol.

Rubianes demanava respecte en el seu rol de president igual que ‘les seves viudes’ l'han demanat a través d'una peculiar esquela a EL PERIÓDICO. "Colau, guapa, enrotlla't", demana el còmic des del més enllà en relació amb la promesa que van fer els alcaldes Hereu i Trias sobre posar el seu nom en una plaça. Si hagués sigut el president en la vida real, segur que el mateix Rubianes ja hauria ordenat posar la placa.