FUTBOL

Final Eurocopa 2021: Horari i on veure a TV l’Itàlia-Anglaterra

La selecció de Southgate buscarà a Wembley la primera Eurocopa de la seva història i Itàlia frustrar els amfitrions

Final Eurocopa 2021: Horari i on veure a TV l’Itàlia-Anglaterra

AFP

2
Es llegeix en minuts

Itàlia i Anglaterra seran les dues seleccions protagonistes a l’estadi de Wembley de la final d’aquesta Eurocopa 2021. Una edició atípica amb 11 seus diverses en què la selecció anglesa està sent criticada per disputar només un partit, el de quarts de final, fora del mític estadi anglès. Anglaterra vol aixecar la primera Eurocopa de la seva història i el seu adversari, Itàlia, buscarà continuar amb l’espectacular ratxa de 33 partits sense conèixer la derrota per aixecar el trofeu.

Penals decisius

La selecció ‘azzurra’ s’ha classificat per a la final després de derrotar heroicament Espanya als penals (1-1, 4-2 pen.) amb gol de Chiesa al temps reglamentari. Els jugadors de Mancini van tenir un duel intens amb ‘la Roja’ per la possessió, i van acabar jugant totes les cartes als xuts des del punt fatídic, en què van tenir més encerts i es van beneficiar dels errors de Dani Olmo i Morata.

El moment impressionant de la selecció transalpina ha quedat demostrat també en aquesta Eurocopa, amb els veterans Bonucci i Chiellini comandant la defensa i Verratti exercint de responsable a la medul·lar. Mancini no podrà comptar amb el lateral Spinazzola, que es va trencar el tendó d’Aquil·les als quarts contra Bèlgica.

A la final amb polèmica

Southgate també ha aconseguit fer dels ‘pross’ una selecció candidata al títol de campió. Els ‘Three Lions’ no havien aconseguit classificar-se per a una final de l’Eurocopa en tota la seva història i aquest any s’han donat totes les condicions per poder aixecar el primer títol de la selecció 55 anys després del Mundial de 1966. Liderats pel capità Harry Kane i l’extrem Sterling, Anglaterra vol fer bo el popular lema de «Football’s coming home» per tornar una gran alegria a la seva sorollosa afició.

Els anglesos van aconseguir derrotar Dinamarca a la pròrroga de la segona semifinal (2-1), no exempta de polèmica després del gol transformat per Kane, que venia d’un penal polèmic a Sterling. L’àrbitre Makkelie va decidir assenyalar la pena màxima i Schmeichel va poder aturar-la, però no va tenir tanta sort al rebot del llançament.

Les dues seleccions s’han vist les cares diverses vegades, l’última en un amistós previ al Mundial de Rússia 2018, que va acabar amb taules 1-1, gols de Vardy i Insigne. L’últim partit oficial va ser al Mundial 2014, amb victòria italiana (1-2), que no va servir a cap dels dos per passar de grups. L’àrbitre de la final 2021 serà el col·legiat holandès Björn Kuipers.

Quan es juga l’Itàlia-Anglaterra

Notícies relacionades

El partit corresponent a la final de l’Eurocopa  es disputa diumenge 11 de juliol, a les 21.00 hores (horari de l’Espanya peninsular).

On veure el partit a TV

El partit es jugarà a l’estadi de Wembley i el retransmet Telecinco en obert i la plataforma de continguts Mitele.es.

Temes:

Eurocopa 2021