La normativa

¿Quin és el criteri sobre les mans i el VAR a l’Eurocopa 2020?

  • Els àrbitres intentaran, en la mesura possible, no penalitzar els tocs accidentals amb la mà o el braç.

  • La UEFA considera que el VAR només corregeix una decisió arbitral cada tres partits.

¿Quin és el criteri sobre les mans i el VAR a l’Eurocopa 2020?

RFEF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La UEFA ha volgut deixar clars els nous criteris que s’aplicaran quan un futbolista de camp toca de forma voluntària o involuntària la pilota amb la mà. Alhora, l’organisme ha volgut reforçar l’Eurocopa 2020 el paper del VAR.

Així, en el torneig, no tots els tocs de pilota amb el braç o la mà es consideraran com una infracció. Per això es castigaran aquells tocs de pilota deliberats, per exemple moure el braç o la mà cap a la pilota, sobretot quan els braços serveixen per ocupar més espai, no quan són conseqüència del moviment davant una situació del joc. De tota manera, si el jugador té el braç en una postura estranya, correrà el risc de ser penalitzat.

El VAR

Notícies relacionades

Els gols que es marquin amb la mà directament, tot i que siguin de manera accidental, seran anul·lats, igual que si un jugador marca amb el peu o el cap després que un company hagi tocat la pilota amb la mà de forma il·legal. Si hi ha un toc accidental abans que un altre jugador marqui el gol, el gol pujarà al marcador. Són infracció els gols que es marquen amb la mà directament, tot i que sigui de manera accidental.

Quant a la normativa que regirà el VAR, la UEFA aposta obertament pel videoarbitratge però evita alterar el resultat dels partits sempre que sigui possible. Els estudis de la federació continental, segons dades estadístiques, estableixen que només es corregeix una decisió arbitral cada tres partits.