El Nàstic cau a Màlaga (2-1) i ha de remuntar a casa per pujar a Segona

Los jugadores del Nàstic saliendo al campo antes del duelo contra el Málaga

Los jugadores del Nàstic saliendo al campo antes del duelo contra el Málaga / Nàstic de Tarragona

1

El Nàstic va marxar viu ahir de La Rosaleda. Amb victòria per la mínima (2-1), el temible Màlaga va encaminar el seu ascens a Segona Divisió, però haurà de sentenciar l’eliminatòria al Nou Estadi la setmana vinent.

Hi va haver molta duresa i el bloc català va reviure els fantasmes del passat. Tornava a ser víctima d’un error arbitral garrafal. Poc abans del descans, quan l’equip català consolidava estoicament l’empat, el col·legiat va assenyalar un córner. Mentre el Màlaga es disposava a treure des de la cantonada, la pilota es passejava dins de l’àrea.

Els jugadors del Nàstic es col·locaven amb calma dins de l’àrea, esperant que es pogués efectuar el córner després de treure la pilota. Però el Màlaga es va avançar i els va agafar per sorpresa anotant un gol totalment il·legal que va pujar al marcador. Van reclamar la injustícia, però, sense VAR, el col·legiat no va revisar l’acció i amb l’1-0 va arribar el descans.

Nou error

El segon temps va començar amb els catalans encara indignats. I el Nàstic va estirar honor. La història no es repetiria, almenys lluitarien fins a l’últim moment. David Concha va recollir la pilota dins de l’àrea i amb un xut creuat va superar amb caràcter tota la defensa malaguenya per tornar a posar l’empat al marcador. Va fulminar la porteria i la xarxa.

L’1-1 era una nova oportunitat de fer les coses d’una altra manera. No obstant, un nou error, aquesta vegada dins de la pròpia àrea, va ser demolidor. Pablo Trigueros va agafar Einar de la samarreta i el col·legiat va assenyalar-li la pena màxima. Varo va endevinar les intencions del malaguista, però va ser estèril. El Màlaga es tornava a avançar en el marcador.

Li queden 90 minuts al Nàstic per donar la volta a l’eliminatòria. I ho viurà a casa. Hi ha temps i forces; ara només falta que el futbol els doni l’oportunitat. Si els catalans guanyen, estaran en Segona.