futbol

El CSD torna a indultar Rocha a canvi de "col·laboració lleial"

El consell, per tercer cop en un mes, decideix no suspendre el president de la RFEF però encara contempla l’opció d’apartar-lo en un futur.

El CSD torna a indultar Rocha a canvi de "col·laboració lleial"

DANIEL GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El Govern, per tercera vegada en un mes, va decidir no prémer el botó vermell de la suspensió de Pedro Rocha com a president de la RFEF. Malgrat la contundència amb què la ministra d’Educació i Esport, Pilar Alegría, i el president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, es van referir fa unes setmanes en contra de la figura de Rocha com a màxim representant federatiu, el Govern ha optat un altre cop per no apartar-lo provisionalment del càrrec, malgrat estar plenament capacitat per poder-ho fer.

La comissió directiva del CSD ni tan sols va arribar a tractar ahir la possible suspensió. Un cop més, es va deixar fora de l’ordre del dia. En aquest cas, segons fonts governamentals, perquè la RFEF ha mostrat el seu "compromís" que "col·laborarà de manera lleial" amb la comissió de Del Bosque, creada pel Govern per tutelar la RFEF.

Notícies relacionades

Aquest compromís, segons El País, es reflectirà en què Rocha no ocuparà el seu seient a la llotja de la final de la Champions femenina que el Barça i l’Olympique disputen avui a San Mamés. El seu lloc, això sí, no l’ocuparia Vicente del Bosque, sinó la vicepresidenta de Rocha, María Ángeles García Yaye, que ja va presidir la final de la Copa femenina.

El matís que la comissió directiva ni tan sols hagi valorat la suspensió no és menor. Perquè implica que el Govern es continua guardant aquesta bala a la recambra per si en un futur entén que Rocha no ha complert el que ha promès o perquè consideri que futurs successos facin insostenible la seva continuïtat en el càrrec.